GAL, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’na damgasını vurdu

GAL, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’na damgasını vurdu
27.04.2019
A+
A-

Osmangazi Gazi Anadolu Lisesi’nin,  4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda onay alan projeleri törenle izlenime açıldı.

Gazi Anadolu Lisesi 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlenen törenle açıldı.  Okulun spor salonunda gerçekleşen fuarın açılışına Osmangazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Baltacı ve Cengiz Uç,  okul yöneticileri, velilerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. 26 projenin sergilendiği fuarda, inceleme yapan şube müdürleri öğrencilerle uzun uzun sohbet ederek, bilimsel çalışmaların ülke ekonomisi ve geleceğin Türkiye’si için önemine değindi.

Bilim fuarın açılış konuşmasını yapan Osmangazi Gazi Anadolu Lisesi Okul Müdürü Dr. İrfan Bülbül, bilimin ve araştırmanın önemine dikkat çekerek, öğrencilerin sürekli olarak bir araştırma ve gelişme içinde olmalarını söyledi.

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen fuarda 26 bilimsel çalışmanın sergilendiğini belirten Bülbül, “Fuarımızda, tarih, fizik, kimya, edebiyat, matematik, coğrafya, felsefe, biyoloji ve sosyoloji alanında üzerinde çalışılan projeler yer alıyor. Tarih Öğretmenimiz Filiz Çelik Zeydan’ın Proje Koordinatörlüğünde, bu yıl 26 proje ile katılımın sağladığı fuarda, 15 danışman öğretmenimizin özverili çalışmaları sonucu 155 öğrencimiz bilim yolunda çok önemli tecrübeler edindi, bilimsel çalışmalar anlamında da deneyim kazandı.” dedi.

Birbirinden başarılı çalışmaların sergilendiği fuarda, öğrencilerin çocuk ve kadınlarını yönelik taciz ve istismarlar üzerine yaptığı bilimsel çalışma dikkat çekti. Okulun Karadeniz Folklor Ekibinin, fuara özel gösterilerimi de büyük beğeni kazandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.