Fiyatı 20 bin TL. Türkiye pazarına giriyor

Fiyatı 20 bin TL. Türkiye pazarına giriyor
19.11.2021
A+
A-

Dünyanın en ucuz otomobili, Türkiye piyasasına giriyor

Türkiye’de hemen her şey gibi otomobil fiyatları da yükselişte. Çin’in otomotiv devinin dünyanın en ucuz otomobilini Türkiye piyasasına sokmaya hazırlandığı iddia edildi.

Türkiye’de doların artışıyla beraber ev ve araba sahibi olmak neredeyse hayal oldu. Otomobil satın almak isteyenler oldukça yüksek maliyetleri karşılamak zorunda kalıyor. Bu da sıfır kilometre otomobillerin satışlarını olumsuz etkiliyor.

Türkiye’de otomotiv sektörünün içerisinde kaldığı fiyat baskısı yalnızca ülke içindeki sektör kaynaklarının değil küresel sektör kaynaklarının da dikkatini çekti. Çin’in otomotiv devi Changli’nin tüm hesapları baştan yaptıracak bir hamle peşinde olduğu öne sürüldü. Emlak365.com’un aktardığına göre, J10 modeli ile Türkiye’ye gireceği söylenen Çin’in otomotiv devi Changli satış rekorları kırmayı hedefliyor.

“20 BİN TL OLACAK”

Dünya genelinde tanınan bir araç olan J10, niteliklerinden ziyade fiyatıyla dikkat çekiyor. J10 için Türkiye fiyatının 20 bin TL olacağı öne sürüldü. Mini otomobil segmentinde yer alan ve hem Çin’de hem de dünyada en ucuz otomobil unvanına sahip olan J10 elektrikli otomobil kategorisinde.

Çok gelişmiş teknik özelliklere sahip olmayan J10, şehir içi kullanımda büyük ilgi görebilecek niteliklere sahip. Saatte maksimum 35 km hıza ulaşabilen Changli J10, 3 kişilik olarak tasarlandı. Ön ve arka lambalar led şeklinde dizayn edilen J10’un büyük bir satış rakamına ulaşmasına kesin gözüyle bakılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.