Fırsatçı ev sahiplerinden ‘komisyon’ oyunu

18.07.2023
A+
A-

Fırsatçı bazı ev sahiplerinin kiralık evlerini daha yüksek fiyattan kiralamak için internetten verdikleri ilanların açıklama bölümüne yazdıkları şaşırtıyor.

Dairelerini yüksek fiyattan kiraya vermek için her türlü oyuna başvuran bazı ev sahiplerinin yeni oyunu ortaya çıktı. O ev sahiplerinin emlakçının komisyonuna da göz diktiği bildirildi.

Konutta yabancıların da etkisiyle artan kira fiyatları, bazı fırsatçı ev sahipleri tarafından en üst sınırdan  fiyatlandırılıyor. Alım gücü, yüksek enflasyon ve hem vergiler hem de zamlarla iyice düşen dar gelirliler ise kira ödemekte zorlanıyor. Kirasını ödeyemeyen kiracıyı tahliye etmeye çalışan ev sahipleri, evlerini kısa süreli yüksek fiyattan kiralarken, şimdi de yeni bir oyuna başvurdu. Bazı ev sahiplerinin emlakçıyı aradan çıkararak, komisyonu ise kendinin aldığı iddia edildi.

‘SAHİBİNDEN’ İLANI VERİP EMLAKÇI GİBİ KOMİSYON İSTİYORLAR

İnternet sitelerine ‘Sahibinden kiralık’ ilanı veren ev sahiplerinin ilanların açıklama kısmına yazdıkları şok etti. İlanın açıklama kısmında bir kira bedeli ve depozito isteyen ev sahipleri, ayrıca kiracıdan da emlakçı gibi komisyon istiyor. Ev sahiplerinin bu yeni oyunun son günlerde giderek yayıldığı dikkat çekiyor.

Ev sahiplerinin emlakçı gibi hizmet bedeli talep etmesi yasal olmasa da ev bulamayan kiracılar çaresiz bu bedeli ödemek zorunda kalıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.