‘Filenin Sultanları’ finalde…

‘Filenin Sultanları’ finalde…
02.09.2023
A+
A-

“Filenin Sultanları” Avrupa Şampiyonası’nda finale yükseldi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası yarı finalinde son Avrupa şampiyonu İtalya’yı 3-2 yenerek finale yükseldi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de oynanan yarı final maçında ilk setin ortalarına kadar karşılıklı sayılar (18-18) alınırken, İtalya’dan Egonu’nun servislerinde önemli bir seri yakalayarak farkı açan İtalya, ilk seti 25-19 önde bitirdi.

İkinci sete iyi başlayan milli takım, setin başlarında 6 sayılık (11-5) fark yakaladı. İtalya, oyunun sonlarında kullandığı etkili servislerle farkı kapatarak bir sayıya (24-23) kadar indirse de set sayısında hata yapmayan Türkiye, ikinci seti 25-23 önde tamamladı.

Üçüncü sete etkili başlayan İtalya, setin ortalarında farkı 5 sayıya (12-17) çıkardı. Serviste ve blokta etkili oyununu sürdüren İtalya, üçüncü seti 25-15 önde geçti.

Dördüncü sete her iki takımda karşılıklı sayılar alarak başlarken setin ortaları 14-14’lik eşitlikle geçildi. Bir ara dört sayı (14-18) geriye düşen milli takım, Ebrar Karakurt ve Elif Şahin’in sayılarıyla 20-20’de eşitliği yakaladı. Son sayıları iyi oynayan milli takım dördüncü seti 25-22 önde tamamladı.

Final setinin başında karşılıklı sayılar alınsa da Vargas ve Ebrar Karakurt’un sayılarıyla farkı açan milliler, karar setini 15-6, maçı da 3-2 kazanarak organizasyonda finale yükseldi.

Milli takım Sırbistan-Hollanda maçının galibiyle finalde karşılaşacak.

“Filenin Sultanları” Avrupa Şampiyonası’nda finale yükseldi

Üçüncü kez finalde

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü kez finale yükselmeyi başardı.

Tarihinde 2003 ve 2019’da finale yükselen milli takım, bu iki maçı da kaybederek gümüş madalya elde etmişti.

Avrupa şampiyonalarında 2 gümüşün yanı sıra 3 bronz madalyası bulunan Türkiye, FIVB sıralamasında 1 numara olarak katıldığı organizasyonda altın madalyayı kazanmaya sadece bir galibiyet uzaklıkta bulunuyor.

Üst üste 14. galibiyet

Filenin Sultanları, resmi maçlarda üst üste 14. galibiyetini aldı.

FIVB Milletler Ligi’nde altın madalya alan ve bu organizasyonda son 6 maçını kazanan Türkiye, Avrupa Şampiyonası’nda da sahaya çıktığı 8 maçı da galip bitirdi.

Türkiye, bu 14 maçta rakiplerine sadece 6 set verdi.

Daniele Santarelli: “Limitlerimizi zorladık ve galibiyet için savaştık”

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın başantrenörü Daniele Santarelli, maçın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, iyi oyunculara sahip iki takım arasında güzel bir maçın oynandığını söyledi.

Stres dolu bir maçı geride bıraktıklarını dile getiren Santarelli, “Böyle bir atmosferde inanılmaz bir taraftar önünde oynamak harikaydı. Maç içinde bazı zor anlar yaşadık ama asla pes etmedik. İtalya’nın harika bir takım olduğunu biliyorduk. Limitlerimizi zorladık ve galibiyet için savaştık. Bu maçı kazanmayı ve final oynamayı hak ettiğimizi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Santarelli, kendisi için ise bir rüyanın gerçekleştiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“Geçen yaz Sırbistan Milli Takımı’nın başındaydım. Şimdi buradayım. Adeta bir peri masalı. Finalde oynayacağımız için mutluyum. Bence Polonya, İtalya ve Sırbistan, hepsi de sonuna kadar gitmeyi hak etti. Her maçta sonuna kadar mücadele etmemiz gerektiğini söylüyorum. Her maç ayrı bir savaş. Şimdiye kadar her şey çok iyi gitti. Ancak finalde daha fazla mücadele etmeliyiz.”

Eda Erdem Dündar: “Maçın zor olacağını biliyorduk”

Kaptan Eda Erdem Dündar da zor bir maçı geride bıraktıklarını belirterek, “İtalya’nın çok iyi oyuncuları var. Son Avrupa şampiyonu İtalya’nın bizi çok zorlayacağını biliyorduk. Herkesin olumlu enerjisi bize geçti. Çok zor bir final olacak. Kazanmak için her şeyi yapacağız. Bir gün aramız var. Dinleneceğiz ve rakip takıma çalışacağız. Kazanmak için sahada her şeyimizi koyacağız.” değerlendirmesini yaptı.

Takımın liberolarından Gizem Örge de çok stresli bir yarı final maçı oynadıklarını vurgulayarak, “İtalya’yı tebrik ediyorum inanılmaz savunma yaptılar. Biz çok büyük bir karakter koyduk. Zorlandığımız anlarda bile savaşmaktan vazgeçmedik. Milletimize ne kadar kupayı götürmek istediğimiz gösterdik. Finalde görüşürüz. Kupayı almadan dönmek istemiyoruz.” diye konuştu.

“Filenin Sultanları”nın CEV Avrupa Şampiyonası finalindeki rakibi Sırbistan oldu

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan ile eşleşti.

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Paleis 12 Salonu’nda oynanan organizasyonun bir diğer yarı finalinde Sırbistan, Hollanda ile karşılaştı.

Rakibini, 25-21, 15-25, 25-22 ve 25-21’lik skorlarla 3-1 yenen Sırbistan, A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın finaldeki rakibi oldu.

Final müsabakası 3 Eylül Pazar günü oynanacak.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.