Filede VakıfBank şampiyon oldu

Filede VakıfBank şampiyon oldu
13.05.2022
A+
A-

Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi play-off final serisi beşinci maçında Fenerbahçe Opet’i sahasında 3-0 yenen VakıfBank, seriyi 3-2 kazanarak şampiyon oldu.

Karşılaşmaya tempolu başlayan VakıfBank, Bartsch-Hackley ve Guimaraes’in sayılarıyla maçın hemen başında 6-2 öne geçerek rakibini molaya zorladı. Sarı-siyahlıların farkı 7 sayıya kadar çıkardığı (15-8) mücadelede konuk ekip, Vargas ve Fedorovtseva ile skoru 24-23’e getirse de Haak’ın son sözü söylediği ilk seti VakıfBank 25-23 kazandı.

Ev sahibi takımın 4-0’lık seriyle başladığı ikinci sette sarı-lacivertliler 7. sayıda beraberliği sağladı. Çekişmeye sahne olan bu bölümde Haak ve Guimaraes’in üst üste hatalarıyla Fenerbahçe Opet ilk kez maçta öne geçti: 14-15. 20’nci sayıda yeniden üstünlüğü ele geçiren VakıfBank, ikinci seti de 25-20 alarak şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı: 2-0.

Seyircisinin coşkulu desteğiyle oyunun kontrolünü iyice eline alan VakıfBank, 7 sayılık (13-6) fark yakaladığı ve baştan sona domine ettiği üçüncü seti de 25-20 kazandı ve şampiyonluğa ulaştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, VakıfBank’ı tebrik etti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi final serisinde Fenerbahçe Opet’i yenerek şampiyonluğa ulaşan VakıfBank’ı tebrik etti.

Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Misli.com Sultanlar Ligi play-off finali sonunda şampiyon olan VakıfBank Spor Kulübü takımını gönülden kutluyorum.” ifadesini kullandı.

Bakan Kasapoğlu, VakıfBank’ı tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi play-off final serisinde Fenerbahçe Opet’i yenerek şampiyonluğa ulaşan VakıfBank’ı tebrik etti.

Kasapoğlu, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Vakıfbank Spor Sarayı’nda oynanan Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi play-off final serisinde rakibi Fenerbahçe’yi mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan VakıfBank’ı kutluyorum. Sarı-siyahlı ekibin başarısında emeği geçen oyuncuları, teknik ekibi, yönetimi ve taraftarları tebrik ediyorum. Fenerbahçe’yi de final serisindeki mücadelesinden dolayı kutluyor, her iki kulübümüze gelecek sezonda başarılar diliyorum.”

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı’nın şampiyonluk sevinci

Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi’nde 2021-2022 sezonunun şampiyonu VakıfBank Kadın Voleybol Takımı’nda başantrenör Giovanni Guidetti, final serisinde 2-0 geriye düşmelerine rağmen mücadeleyi bırakmayarak hedeflerine ulaştıklarını söyledi.

VakıfBank Spor Sarayı’nda Fenerbahçe Opet’i 3-2 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştıkları karşılaşmanın ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Guidetti, “İnanılmaz oyunculara sahibim. Onlara teşekkür ediyorum. Fenerbahçe’nin öne geçtiği zamanlarda asla ama asla mücadeleyi bırakmadılar.” ifadelerini kullandı.

CEV Şampiyonlar Ligi’nde 22 Mayıs’ta İtalya ekibi Imoco Conegliano ile yapacakları final maçıyla ilgili de konuşan İtalyan başantrenör, “Çok zor bir maç olacak ama bugün o müsabaka umurumda değil.” diye konuştu.

VakıfBank’ın milli oyuncusu Tuğba Şenoğlu, final serisinde çok önemli bir geri dönüşe imza attıklarını vurgulayarak, “Bu kupayı hedefliyorduk. Geri dönüşümüz çok güzel oldu. Çok iyi oynadık. Fenerbahçe neredeyse kendi oyununu sergileyemedi. Kupayı aldığımız için çok mutluyuz. CEV Şampiyonlar Ligi finaline de de sıkı bir şekilde hazırlanacağız. Hedefimiz kesinlikle şampiyonluk. Şampiyon olmak için gideceğiz. Elimizden geleni yapacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Sarı-siyahlı voleybolcu Kübra Akman ise art arda 4. kez şampiyon olmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, “Sezona 5’te 5 yapmak için başlamıştık. Çok büyük emek var. Herkesle inanılmaz gurur duyuyorum. Bir kupamız daha var. Onu da aldık mı inanılmaz güzel olur.” şeklinde görüş belirtti.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.