Fesleğen Pati’den ‘sıcak’ bir iyilik!

25.01.2022
A+
A-

Bursa’da Fesleğen Pati Sokak Hayvanlarını ve Doğayı Koruma Derneği bu kez Siirt’in Baykan ilçesinde bulunan Atabağı İlkokulu’nda ihtiyaç sahibi öğrencilere mont ve bot desteğinde bulundu. Dernek kurucusu Furkan Cinoğlu, özellikle yoksul çocukların her zaman yanında olacaklarını ifade etti.

GÜLİN ÖZDEMİR / BURSADA BUGÜN (BURSA İGFA)- Bursa’da hayvana, doğaya ve insana yardım etmeyi kendine ilke edinmiş Fesleğen Pati Sokak Hayvanlarını ve Doğayı Koruma Derneği bu kez de çocukların yüzünü güldürdü. Çoğunluğu gençlerden oluşan ve iyilik adına sürekli sahalarda olan dernek, farklı projelerle ve örnek davranışlarla adından söz ettirmeyi başardı.

Fesleğen Pati Sokak Hayvanlarını ve Doğayı Koruma Derneği’nin kurucusu Furkan Cinoğlu, “7 kişiyle başladığımız oluşum şimdi 200’ü aştı. Bunun sebebi yaptığımız güzel çalışmalarla örnek hareketlerde bulunmamız. Çekirdek aileden geniş bir aileye geçip kocaman bir Fesleğen Pati ailesi olduk. Dernek olarak bizler sahalarda sokak hayvanlarına düzenli mama dağıtıp onları sahiplendirip tedavileriyle ilgileniyoruz. Gönüllü ekibimizle birlikte Bursa’da kirli gördüğümüz yerleri temizliyoruz. Bu kez de Siirt’in Baykan ilçesinde bulunan Atabağı İlkokulu’nda ihtiyaç sahibi öğrencilere mont ve bot yardımında bulunduk” dedi.

BİLİNÇLİ BİREYLER YETİŞSİN DİYE…

“Geleceğimiz olan çocukların soğuk kış günlerinde sağlıklı bir şekilde eğitim ve öğretimlerine devam etmelerini önemsiyoruz” diyen Cinoğlu, “2022 yılı ekonomideki problemin artmasıyla yiyecekten tutun temel ihtiyaçların çoğunun zor karşılandığı bir yıl oldu. Kışın ortasında köy okullarında ulaşım zor. Birkaç köy okuluna mont ve bot yardımı yapmak için ekip arkadaşlarımızla sıkı ve planlı bir çalışma yaptık. Çocukların eğitimlerini eksiksiz alabilmesi, bilinçli bireyler yetişmesinde temeldir. Yapmış olduğumuz yardımda bir nebze de olsa çocuklara katkı sağlayabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Karanlığa ışık tutacak çocukların her daim yanında olacağız ve daha büyük projeleri gerçekleştirmek için çalışırken yanımızda olan tüm gönüllülere desteklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.