Fatih Altaylı’dan dikkat çeken Ümit Özdağ yazısı

Fatih Altaylı’dan dikkat çeken Ümit Özdağ yazısı
25.07.2022
A+
A-

Habertürk Yazarı Fatih Altaylı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın yeni bir parti lideri olmasına rağmen, özelikle sığınmacı sorununa yaklaşımı ile siyasetin yükselen yıldızı olduğunu yazdı.

Seçim takvimine 1 yıl olmasına rağmen siyaset arenası giderek ısınırken, siyasilerin söylem ve eylemleri de sık sık medyada ele alınıyor.

Habertürk Yazarı Fatih Altaylı da özellikle mülteci sorunu ile öne çıkan Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ı makalesine taşıdı.

Altaylı, “Ümit Özdağ’ın kimyası Cem Uzan’la uyuşur mu!” başlıklı yazısında Zafer Partisi’nin yeni bir parti olmasına rağmen tek başına elde ettiği başarının 60 yıllık partilerden daha fazla olduğunu, Ümit Özdağ’ın sarayda ağırlanan göçmen çocuklar yerine yüzüne kezzap atılan çocuğa sahip çıktığını vurgulayarak, “Siyasette yükselen yıldızın Ümit Özdağ olduğu çok açık” dedi.

İşte Fatih Altaylı’nın Genç Parti lideri Cem Uzan ile ittifak yapabileceğini dile getirdiği yazısı:

Anketlerde oy oranları ne kadar gerçekçi olarak yansıyor bilmiyorum ama söylendiği gibi yüzde 2 dahi olsa bu oy oranı bile ortada kurumsal bir parti olmadığı halde tek başına elde ettiği oy 60 yıllık geleneğin partilerinden bile fazla.

Suriyeli ve Afgan göçmenler daha da çok sorun yaratmaya başladıkça, bizim çocuklar kaderine terk edilirken, göçmen çocukları saraylarda ağırlandıkça bu oy oranı daha da artar gibi görünüyor.

Zaten CHP’nin ilk kez göçmenlerle ilgili bir geri yollama planı ortaya koyması ve İyi Parti’nin de bu konuda bir çalışma yürüttüğünün bana fısıldanması bu yüzden.

Tabii Ümit Özdağ ve Zafer Partisi bu işi ilk sahiplenen olarak, bu sorundan en fazla kazanç elde edecek olan parti gibi görünüyor.

İyi de, etse ne olacak etmese ne!

Bunu şu yüzden söylüyorum.

Zafer Partisi her ne kadar çok konuşulan ve çok popüler hale gelen bir lidere sahip olsa da, parti olarak seçime girme hakkına sahip değil.

Kasım ayında bir erken seçim olacak olsa Zafer Partisi yok.

Seçim vakti zamanında yani 2023 Haziran’ında yapılacak olsa bile Zafer Partisi’nin bu seçime katılıp katılamayacağı henüz belli değil.

Bu durumda Zafer Partisi ya biriyle ittifak yapacak ya da bunca popülarite çöpe gidecek.

İktidar partilerinden biri ile ortaklık yapacak hali yok.

Sarı muhalefet dediği CHP ile yapacak hali yok.

Ağır suçlamalarla ayrıldığı İyi Parti ile yapacak hali yok.

Ümmetçi partilerden herhangi biriyle yapma olasılığı yok.

Sol partilerden biri hiç mevzubahis değil.

Kala kala geriye iki parti kalıyor.

Ya BTP.

Ya Genç Parti.

Özellikle Genç Parti ihtimalini hiç göz ardı edemiyorum.

Bence kimyaları çok uyuşabilir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.