Faiz artışına iş dünyasından destek

14.09.2018
A+
A-

Merkez Bankası’nın faiz artışı, Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay tarafından yerinde bir karar olarak değerlendirildi.

BUSİAD Başkanı Türkay, uzun zamandır faizlerin enflasyonun üstünde olması gerektiğini, aksi halde dövizdeki tırmanışın ve enflasyonun dizginlenemeyeceğini her yerde ifade etiklerini hatırlatarak, şunları söyledi:

“Pratiğin içindekiler olarak söylemimiz nihayet yankı buldu. Merkez Bankası’nın, beklentilerin de üstüne çıkarak, politika faizini yüzde 24’e çıkarması, yüzde 18’lere dayanan enflasyon için de bir fren olacaktır. Döviz cephesi de bu karara hemen olumlu yanıt verip düşmeye başlamıştır. Alınan karar piyasaları sakinleştirecek ve öngörülebilirliği artıracaktır. Artık görev biz iş dünyasındakilerin üretimi devam ettirmesindedir. “

Türkay, 20 Eylül’de açıklanacağı duyurulan Orta Vadeli Plan için de Merkez Bankası’nın bu hareketinin yararlı olacağını, ayrıca dünyaya, Banka’nın bağımsız hareket etme kabiliyetinin sürdüğü mesajının da verildiğini söyledi.

Türkay, faiz artışına destek vermelerinin sürekli artışın arkasında oldukları anlamına da gelmediğini de belirtirken, “toz duman olan piyasalar yatıştıktan sonra iş insanlarının yeni girişimleri için düşük faizlere ihtiyacı olduğunun da bilincindeyiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.