Facebook ve Instagram’da ücretli mavi tik dönemi başlıyor

20.02.2023
A+
A-

Elon Musk’ın Twitter’a ücretli mavi tik özelliğini getirmesinin ardından Facebook ve Instagram da harekete geçti. Meta’nın CEO’su Zuckerberg, mavi tik için ayda 14.99 dolarlık bir ücret almayı planlıyor.

Elon Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra platformda ‘ücretli mavi tik’ özelliğini kullanıma sunmuş ve çok sayıda kullanıcının tepkisini çekmişti.

Musk’ın ardından Facebook ve Instagram’ı bünyesinde bulunduran Meta şirketinin CEO’su Mark Zuckerberg de benzer bir karar aldı.

Ücretli mavi tik hizmetini hayata geçirmeyi planlayan Zuckerberg, kullanıcılardan bu hizmet karşılığında 14.99 dolar ücret talep edecek.

HESAPLAR KORUMA ALTINA ALINACAK

Meta Verified adı verilen bu mavi tıka sahip olan kullanıcıların hesaplarının korunma altına alınacağı ve doğrudan müşteri destek ekibiyle iletişim halinde olacağı kaydedildi. Facebook ve Instagram’ın resmi internet sayfasından bu üyelik modelinin 11.99 olacağı belirtilirken Apple’ın iOS ve Google’ın Android işletim sistemlerini kullanana cihazlarda ise bunun 14.99 dolar olduğu belirtildi.

NÜFUS CÜZDANI İSTENECEK

Öte yandan uygulamanın ilk olarak Avustralya ve Yeni Zelanda’da kullanılabileceği bildirilirken, Meta Verified özelliğini kullanmak için nüfus cüzdanı ve resmi belgelere ihtiyaç duyulacağı da aktarıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.