Eylül ayındaki 13 anketin ortalaması açıklandı

Eylül ayındaki 13 anketin ortalaması açıklandı
20.10.2022
A+
A-

Eylül ayında 13 farklı firma seçim anketi açıkladı. Yayımlanan bu anketlerin ortalamasından ilginç sonuçlar çıktı.

Seçimlere sekiz aydan daha az bir süre kalırken, partilerin oy oranlarıyla ilgili anket şirketlerinin çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Eylül ayında araştırma şirketleri tarafından 13 seçim anketi yayımlanırken, bu anket şirketlerinin yayımladığı sonuçların ortalaması alındı.

Aksoy, Alf, Area, Ar-G, Artıbir, Edar, Metropoll, ORC, Orthus, Optimar, PİAR, SAROS ve Yöneylem araştırma şirketlerinin Eylül ayı içerisinde yapmış olduğu anketlerin ortalamasından dikkat çeken sonuçlar çıktı.

AKP’NİN OY ORANI YÜZDE 31,5

Buna göre AKP yüzde 31.5, CHP yüzde 26.4, İYİ Parti yüzde 13.9, HDP yüzde 10.5, MHP yüzde 7.3, DEVA Partisi yüzde 2.5, Zafer Partisi yüzde 2, Yeniden Refah Partisi yüzde 1.2, Gelecek Partisi yüzde 1, Saadet Partisi yüzde 0.9 ve Türkiye İşçi Partisi ise yüzde 0.9 oy oranına ulaştı. Altılı masadaki Demokrat Parti’ye, Ağustos ayında olduğu gibi Eylül ayında da anketlere girecek oranda oy çıkmadı.

İTTİFAKLAR ARASI FARK

Bu sonuçlara göre AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı yüzde 38.8 oy oranına ulaşırken, CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin bulunduğu 6’lı masa yüzde 44.7’yi gördü. Buna bir de HDP’nin yaklaşık yüzde 10’luk oyu eklendiğinde, Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması neredeyse imkansız hale geldi.

AĞUSTOS AYI ANKETLERİNDE DURUM NEYDİ?

AKP yüzde 31.2, CHP yüzde 27.2, İYİ Parti yüzde 14.1, HDP yüzde 9.8, MHP yüzde 7.4, DEVA Partisi yüzde 2.4, Zafer Partisi yüzde 2, Yeniden Refah Partisi yüzde 1.4, Gelecek Partisi yüzde 1.1, Saadet Partisi yüzde 1.0 ve Memleket Partisi ise yüzde 0.6 oy oranına ulaştı.

(ciddigazete.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.