Eski bakanlardan Yaşar Okuyan vefat etti

Eski bakanlardan Yaşar Okuyan vefat etti
26.12.2023
A+
A-

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede 74 yaşında hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, geçen hafta iç kanama geçiren ve Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan Okuyan, vefat etti.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırılmış yoğun bakıma alınarak entübe edilmişti.

Okuyan’ın kızı Ülkü Okuyan ise, babasının durumuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Babam Yaşar Okuyan, tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde, dün sabah geçirdiği iç kanama sonrası müdahale edilerek yoğun bakıma alınmış ve entübe edilmiştir.” ifadelerini kullanmıştı.

Okuyan’ın sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede vefat ettiği açıklandı.

YAŞAR OKUYAN KİMDİR?

Yaşar Okuyan, 28 Ağustos 1950 yılında Aslen Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy’den Yalova’nın Elmalık köyüne yerleşmiş bir ailenin çocuğu olarak doğdu.

MHP, ANAP, DYP, HYP ve CHP dahil olmak üzere dokuz farklı partide siyaset yaptı. 1995-2002 yılları arasında Yalova milletvekili, 1999-2002 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini yürüttü.

İstanbul Özel Gazetecilik Yüksek Okulu’ndan mezun olan Yaşar Okuyan, 21 yıl çeşitli gazete, dergi ve ajansta muhabirlik, foto muhabirlik, köşe yazarlığı, istihbarat müdürlüğü yaptı ve sürekli basın kartı almaya hak kazandı.

Bir dönem İmbat Şirketler Grubu yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptı.

Yaşar Okuyan, evli ve üç çocuk babasıdır.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.