Esa Lojistik Gümrükleme, sektörde emin adımlarla ilerliyor

Esa Lojistik Gümrükleme, sektörde emin adımlarla ilerliyor
03.11.2022
A+
A-

Esa Lojistik Gümrükleme firması; tecrübeli personeli ve geniş depolama alanıyla gümrükleme, lojistik ve depolama faaliyetleri ile firmalara çözüm ortaklığı hizmeti sunuyor.

  • Boybeyi ÇELİK

Taşımacılık kavramının gelişmiş ifadesi olan lojistik kavramı, günümüzde ekonomik göstergelerin iyileşmesinde rol oynayan en önemli araçlardan birisi haline gelmiştir. Ekonomik, sosyal, psikolojik, kültürel, stratejik, askeri ve politik alanlarda ülkelere katma değer sağlayan lojistik sektörü; küresel alanda söz sahibi olma yolunda ülkeler tarafından daha fazla önemsenmektedir.

Lojistik sektörünün önemi, büyüme potansiyelinin oldukça yüksek olduğu Türkiye’de de giderek artarken, küreselleşen dünyada firmaların rekabet etmesine de güç katan bir sektör olma özelliğini de koruyor.

Bir sanayi kenti olmakla birlikte ithalat ve ihracat ile ön plana çıkan Bursa’da 2015 yılında Erdi Altıntaş öncülüğünde gümrük hizmeti vermek amacıyla faaliyetlerine başlayan Esa Lojistik Gümrükleme, müşterilerine sunduğu lojistik, gümrükleme ve depolama faaliyetleri ile ön plana çıkıyor.

Taşımacılık, depolama, paketleme, gümrükleme ve nihai tüketiciye erişimi de kapsayan lojistik hizmetleri ile müşterilerine hizmet veren Esa Lojistik Gümrükleme firması, aylık  1000-1200 tır tescil hareketi ile dikkati çekerken, tecrübeli personeli ile firmaların lojistik sorunlarına, ‘Gümrükleme, Lojistik ve Depolama’ alanlarında etkili çözümler üretiyor.

Müşteri memnuniyetini ilke edinen Esa Lojistik Gümrükleme firmasının ortakları Erdi Altıntaş ve Yaşar Can Koyuncu, faaliyet alanları ile ilgili sorularımızı cevaplandırdı, sektörün nabzını tuttu:

Soru: Şirketinizin kuruluş amaç ve sürecini özetleyebilir misiniz? Şirketiniz kim / kimler tarafından ne zaman kuruldu?

Cevap: Esa Lojistik ve Gümrükleme Firması, 2015 Eylül ayında Erdi Altıntaş tarafından Bursa bölgesinde gümrük acenteliği yapmak amacı ile ticari faaliyetlerine başladı. Bursa bölge gümrüklerinde firmaların özet beyan tescil, tır tescil gibi gümrüksel faaliyetlerini yürütürken yaptığımız işe paralel neler yapabileceğimiz konusundaki  gözlemlerimizin neticesinde lojistik sektörünün firma yapımıza ve kendi çalışma stilimize uygun olabileceğini ve bu alanda müşterilerimize fark yaratıp onlara kaliteli hizmetler verebileceğimizi  tespit ettik. 2017 yılında kendi bünyemizde oluşturduğumuz ekip ile müşterilerimize hizmet vermeye başladık. Bu sürecin tabi ki zorlukları oldu fakat müşterilerimizden gelen olumlu geri dönüşler, bizi lojistik sektörüne karşı düşüncelerimizi olumlu yönde etkiledi. Bizim bu serüvenin içinde daha mutlu yol almamızı sağladı.

Esa Lojistik Gümrükleme, ilerleyen süreçlerde sürekli ‘işimizi nasıl geliştirebiliriz’ mantığı ile ilerlediğinden sektör gelişmelerine paralel olarak 2020 yılında  depolama işlerini faaliyet konularının arasına ekledi. Firmanın gelişiminde en büyük pay ekibin aidiyet duygusunun yüksek olmasıdır. Firmamız 2021 yılının 6. ayında Koyuncular Uluslararası Nakliyat firması ile ortaklık yaparak, ‘Birlikten Güç Doğar’ ilkesi ile gücüne güç kattı. Geldiğimiz noktada Esa Lojistik Gümrükleme, alanında aylık 1000-1200 tır tescil hareketi yapmakta ve lojistik alanında ise günlük tahmini 250 -300 m3’lük yük taşımaları sağlamaktadır.

Soru: Faaliyet alanlarınız nelerdir? Şirketiniz tam olarak ne üretir / ne ile uğraşır?  Ürün / hizmet çeşitleriniz nelerdir? En iddialı olduğunuz ürünler / hizmetler nedir? Üretim miktarınız ve kapasiteniz nedir?

Cevap: Esa Lojistik Gümrükleme, üç ana dalda müşterilerine hizmet vermektedir. Gümrükleme, Lojistik ve Depolama… Firmamız, müşterilerine butik ve komple hizmet vermek amacı ile bir firmanın malzemesinin üreticiden alınması, araca yüklenmesi, farklı bir araca aktarılması, elleçlenmesi, paletlenmesi, sevkiyatı, depolama, gümrüklenmesi ve son kullanıcıya ulaşmasına kadar oluşan bütün sürecini kendi bünyesinde yönetebilmektedir.

Burada önemli olan müşteri bilgilendirmelerini de zamanında ve eksiksiz yapmasıdır. Esa Lojistik Gümrükleme, aynı zamanda teminatlı taşımalarını kendi bünyesindeki personel ve araçları ile yapma kabiliyetine de sahiptir. Bu da bölgede firmamızı güçlü kılan özelliklerimizdendir. Yurt dışında yerleşik X firması bize ulaşıp Türkiye içerisinde alacağı malların adreslerini iletiyor, bunların toplamalarını yapıyoruz, depomuzda birleştiriyoruz. Müşterimizin istediği gibi ambalajlayıp tercihine göre kara, hava veya denizyolu ile kendilerine ulaştırabiliyoruz. Bu verdiğim örnekte müşteri siparişini veriyor ve kapısına kadar malzemeler gidiyor. Buradaki bütün süreci kendi bünyemizde sağlayabilecek kapasite ve ekipmanımız mevcuttur.

Bu arada X firması bizi depolama aracı olarak da tercih edebilir. Malzemelerini depomuzda depolayıp elleçlemesini yapabiliriz. Depomuz güvenlik sistemleri, haşere istasyonları ve depo sigortası ile korunmaktadır. Günlük, haftalık, aylık ve yıllık tercihe göre müşterilere hizmet sunulmaktadır.

Bursa-İstanbul / İstanbul-Bursa parsiyel taşıma hizmeti, ihracat depolarına, limanlara, havaalanlarına günlük parsiyel çıkışlar olmaktadır.

Bu arada firmalara serbest bölge, antrepolar ve limanlar arası teminatlı taşımacılık hizmeti de vermekteyiz.

Soru: Bursa’da nerede, kaç m2 alanda faaliyet gösteriyorsunuz? Toplam çalışan sayınız ve üretim/hizmet kapasiteniz hakkında bilgi verir misiniz?

Cevap: Şirketimiz Nilüfer bölgesi İzmir yolunda 1500 m2 kapalı depo  alanı, 500 m2 açık alanı, 12 adet özmal araç ve 22 kişilik personel kadrosu ile müşterilerimize hizmet vermekteyiz. TİO/K1 belgelerimiz, geniş kapsamlı yük ve depo sigortamız mevcuttur.

Soru: Kuruluştan bugüne değin geçirdiğiniz önemli aşamaları/atılımları kısaca anlatır mısınız?

Cevap: 22 yaşında çok az bir tecrübe ile ticarete  atılmak bizim  için önemli bir karardı. Ticari yolumuzda bize güvenerek işlerini emanet eden firmaların, ki bu firmalar büyük hacimli firmalar… Bunlardan aldığımız küçük de olsa her işi başarı ile sonuçlandırmak, bizim için çok önemli bir aşama ve tecrübeydi.

Soru: Şirketiniz açısından gelecek hedefleriniz nelerdir? Bu hedeflerle ilgili bugünden attığınız adımları ve gelecek yatırımlarınızı özetler misiniz?

Cevap: Şirketimizin gelecek hedeflerinde alanımızda lider firma olmak var. Bu sıralamaya gelirken yasal ve manevi bütün sorumluluklarımızı tam olarak yerine getirerek yola devam etmekteyiz. Bu konuda yaptığımız yatırımların şimdilik firmamız özelinde kalması daha doğru olacaktır. Fakat amacımıza ulaşmak için personel kadromuz da dahil, bilgi donanımımızı artırmaya yönelik bir dönemde olduğumuzu söyleyebilirim.

Soru: Firmanızın Ar-Ge çalışmalarını ve teknoloji/dijitalleşme ile ilgili gelişmelerini anlatır mısınız? Yıllık cironuzun yüzde kaçını Ar-Ge faaliyetlerine ve teknoloji yatırımlarına ayırıyorsunuz?

Cevap: Şu an için şirket gelirimizin az da olsa %20’lik kısmını Ar-Ge çalışmalarına yatırmaktayız. Sektörümüz teknoloji kullanımına çok yatkın. Bu sebepten dolayı gerek kullandığımız programlar olsun, gerek araçlarımız olsun bizi sürekli sektörü ve teknolojiyi takip etmeye yönlendiriyor. Şu an için ayrı bir birimimiz yok fakat şirketimizin geleceği yeni teknolojileri hep yakalamaya çalışmaktır. Ekibimiz yenilikçi olmayı seviyor, bu da bizi sürekli dinamik bir firma durumuna getiriyor.

Soru: Sektörünüzün başlıca sorunları ve çözüm önerileriniz hakkında neler söylersiniz?

Cevap: Sektörümüz ile ilgili sorunlar arasında nitelikli personel sıkıntısı yaşanmakta. Maliyet fazlalığı ise bir başka sorun… Ülkemizin geçiş aşamasında olduğu zor zamanlarda ticari faaliyet yürüten firmalara kolaylıklar sağlanmalı, yakıtta vergiden muafiyetler yürürlüğe konulmalı. Üretici firmaların en büyük maliyet girdilerinden birisi lojistik maliyetleridir. Lojistik alanında sağlanabilecek otoyol, gemi, yakıt indirimleri doğrudan satış fiyatlarına yansıyabilecek unsurdur.

Soru: Eklemek istediğiniz başka konular var mı? Kısaca özetler misiniz?

Cevap: Aslında Esa Lojistik Gümrükleme, bir firmanın gümrükleme, lojistik ve depolama alanındaki bütün ihtiyaçlarına butik olarak cevap verebilmektedir. Bizi tanımak isteyen firma ve kurumları bizi yakından tanıması, yaptığımız işleri yakından görmesi açısından ofis/ depomuza çayımızı içmeye bekleriz.

ESA LOJİSTİK GÜMRÜKLEME FİRMASI ORTAKLARI:

ERDİ ALTINTAŞ KİMDİR?

1991 yılında Bursa’da doğdu. Ailesi 1980  yılında Artvin’den gelerek Bursa’ya yerleşmiş.

İlk ve orta öğrenimimi Mudanya’da yaptı. Lisans eğitimini ise Süleyman Demirel Üniversitesi İktisat bölümünde tamamladı.

Babasının gümrük müşavirliği görevi nedeniyle çalışma hayatına gümrük sektöründe başlayan Erdi Altıntaş, bir gümrük firmasında 4 yıl boyunca çeşitli görevler üstlendi. Girdiği sınavlar sonrası gümrük müşavir yardımcısı ünvanı almaya hak kazandı.

“Lojistik”, “Gümrükleme” ve “Depolama” konularında hizmet vermek amacıyla 2015 yılında ESA Lojistik firmasını kurdu.

Firma, 2021 yılında Koyuncular Uluslararası Nakliye firmasının katılımıyla ortaklık yapısını güçlendirdi.

Erdi Altıntaş, halen ESA Lojistik firmasının yönetim kurulu başkanı olarak görevini sürdürüyor.

Artvinli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ARSİYAD) Yönetim Kurulu üyesi ve Genç ARSİYAD Komisyonu Başkanı.

Evli ve bir çocuk babası.

YAŞAR CAN KOYUNCU KİMDİR?

Yaşar Can Koyuncu, 3 çocuklu bir ailenin en büyüğü olarak 1999 yılında Artvin/Hopa doğumlu.

İlk ve ortaöğretimi Hopa Yavuz Selim ilkokulunda okudu. Lise öğrenimimi 2013-2017 yılları arasında Trabzon Gazi Anadolu Lisesinde tamamladıktan sonra üniversite eğitimi için Bursa’ya yerleşti. 2017-2021 yılları arasında Bursa Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirdi.

Bursa Uludağ Üniversite Atatürkçü Düşünce Topluluğunda yönetim kurulu üyeliği ve yönetim kurulu başkanlığı görevleri de yapan yaşar Can Koyuncu, İngilizce eğitimi için 2019 yılı yazında Kanada’ya giderek eğitim aldı. İş hayatına ilk olarak aile şirketimiz olan Koyuncular Uluslararası Nakliyat firmasında başlayan Koyuncu, öğrencilik zamanımda da bu şirkette yarı zamanlı çalışarak tecrübe kazandı.

2021 yılı yazında Esa Lojistik ve Gümrükleme şirketiyle başlattığı ortaklığını halen sürdürüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.