Erdoğan’ın seçim afişleri Almanya’yı karıştırdı

Erdoğan’ın seçim afişleri Almanya’yı karıştırdı
01.05.2023
A+
A-

Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesi siyasilerin çalışmaları devam ederken, yurt dışında yaşayan Türkler için de bulundukları ülkelerde propaganda çalışmaları devam ediyor. Almanya’nın Nürnberg kentinde yapılan seçim çalışmaları kapsamında asılan Erdoğan afişleri tepkilere neden olurken, Alman siyasetçiler afişlerin kaldırılmasını istedi.

Yurt dışında yaşayan Türkler, Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri öncesi seçmen bölgeleri ve gümrük kapılarında 27 Nisan’da oy kullanmaya başladı.

Siyasetçiler, Türkiye’deki seçim çalışmalarını yurt dışında da sürdürürken, Almanya’da caddelere asılan Erdoğan afişleri ülkede tepkilere neden oldu. Nürnberg kentinde seçim çalışmaları yürüten AKP’liler kentin çeşitli yerlerine Erdoğan afişleri astı. Alman basınında çıkan haberlere göre, Erdoğan afişleri kent yönetiminin izniyle asıldı. 22 Nisan’da asılan afişler 5 Mayıs’a kadar sokaklarda olacak.

ALMAN POLİTİKACIDAN TEPKİ

Alman politikacı Volker Beck, Alman İçişleri Bakanlığı’nın 2017’de AKP’nin seçim propagandası yapmayacağına dair söz verdiğine dikkat çekerek Nürnberg kentinde asılan Erdoğan afişleri için “Böyle bir şeye kim izin verdi” diye sordu.

Siyaset bilimci Burak Copur ise Nürnberg Belediye Başkanlığına mektup yazarak afişlerin kaldırılması çağrısı yaptı.

Alman yönetimi, ülmede daha önce mitingler yapan Erdoğan’a yasak getirmişti.

14 Mayıs seçimleri için Almanya’da yaklaşık 15,5 milyon Türk’ün oy kullanabileceği öğrenildi. Nürnberg kentinin de içinde olduğu Bavyera eyaletinde 174 bin Türk yaşıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.