Erdoğan’ın gitmediği İklim Zirvesi’ne İmamoğlu gidiyor

Erdoğan’ın gitmediği İklim Zirvesi’ne İmamoğlu gidiyor
02.11.2021
A+
A-

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler’in (BM) düzenlediği Dünya İklim Zirvesi’ne (COP26) katılması beklenirken Türkiye’ye dönmüştü.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, zirveye,Türkiye’den İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılacağını açıklandı.

Fosil yakıtlardan vazgeçmeleri ve küresel ısınmayı dengelemeleri gibi konularda dünya liderlerine baskı görevi üstlenmesi beklenen, Birleşmiş Milletler’in düzenlediği Dünya İklim Zirvesi (COP26) İskoçya’nın Glasgow kentinde başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun’un sosyal medyadan yaptığı paylaşıma göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, COP26 İklim Zirvesi’nde, BM ve C40’ın davetlisi olarak 2 ayrı panelde konuşacak.

Ongun paylaşımında, “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Birleşmiş Milletler’in ev sahipliğinde Glasgow’da düzenlenen COP26 İklim Zirvesi’nde, BM ve C40’ın davetlisi olarak 2 ayrı panelde konuşarak İstanbul’u temsil edecek” ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Birleşmiş Milletler’in ev sahipliğinde Glasgow’da düzenlenen COP26 İklim Zirvesi’nde, BM ve C40’ın davetlisi olarak 2 ayrı panelde konuşarak İstanbul’u temsil edecek.

— Murat Ongun (@Mrt_Ongun) November 1, 2021

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Roma’daki G20 Liderler Zirvesi’nin ardından Glasgow’daki iklim zirvesine hareket etmesi beklenirken, Türkiye’ye geri dönmüştü.

Anadolu Ajansı’nda yer alan haberde Erdoğan’ın dönüşünün nedeni ilgili bilgi yer almazken, Reuters’ın bir yetkiliye dayandırdığı habere göre; Erdoğan planlanmayan dönüşü protokol sorunları nedeniyle yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.