Erdoğan’dan köprü ücretlerini eleştirenlere yanıt

Erdoğan’dan köprü ücretlerini eleştirenlere yanıt
20.03.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yönelik eleştirilere “İnsanlar hem hizmet almak istiyor, hem de ‘Köprüler, tüneller bedava olsun’ diyor. Böyle bir şey olmaz” yanıtını verdiği belirtildi.

AKP’de son günlerde yapılan toplantılarda köprü ve otoyol geçiş ücretlerine ilişkin tartışmalar, ana gündem maddesi olmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurmayları ve milletvekilleri ile istişare toplantılarında da bu konu hakkında görüşlerin dile getirildiği belirtildi.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre, yapılan toplantılarda bazı milletvekilleri geçiş ücretlerinin yüksek olduğuna ilişkin eleştirileri hatırlatıp sahada vatandaştan bu yönde şikayetler geldiğine dikkat çekti. Erdoğan ise bu eleştirileri şöyle değerlendirdi:

“Haklısınız ama her hizmetin de bir bedeli var. İnsanlar hem hizmet almak istiyor hem de ‘Köprüler, tüneller bedava olsun’ diyor. Böyle bir şey olmaz” şeklinde cevapladı. Erdoğan, köprü ve otoyol geçiş ücretleri ile ilgili söylemleri, yapılan işleri gölgelemek isteyenlerin gündeme getirdiğini belirterek “Çanakkale Köprüsü’nü düşünün, bir maliyeti var. Ama avantajlarına bakın. Feribot kalkmadığı zaman ne olduğuna bakın. Hizmetler aksıyordu. Osmangazi Köprüsü’ne bakın… Kaybedilen zamana… Şimdi de zamandan edilen tasarrufa bakın. ‘Yollar, köprüler pahalı’ deniyor da, Binali Bey’in bir sözü var; ‘En pahalı hizmet, olmayan hizmettir’ diyor. Doğru söylüyor. Biz buraları devletin kesesinden bir kuruş çıkmadan yapıyoruz.”

(veryansintv.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.