Erdoğan’dan AK Parti’den kopanlara çağrı

Erdoğan’dan AK Parti’den kopanlara çağrı
20.04.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir dönem AK Parti çatısı altında hizmet etmiş, daha sonra teşkilatlarımızdan kopmuş kardeşlerimize ulaşmaya özel önem veriyoruz.” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

– Arkadaşlarımız fakir fukaranın kapısını çalıyor, dertlerine derman oluyor. Muhalefetin Ramazan atmosferini zehirleme çabalarına rağmen bu ayı en güzel şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Muhalefet yandaşları ile birlikte boğaz manzaralı lüks otellerin kral dairelerinde halkçılık oynarken biz kendi vatandaşlarımızla beraber, gönül coğrafyamızda ihtiyaç sahiplerine ulaşmanın mücadelesini veriyoruz. Aklı ve vicdanı kararanların hezeyanı bizi doğru bildiğimiz yolda yürümekten alıkoyamaz. Bizim tek muhatabımız milletimizdir. Hiç kimsenin milletimizle aramıza girmesine müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Muhalefetin fitne siyasetini aklıselim ile savuşturacak, milletimizin fertleri arasına nifak tohumları ekilmesine izin vermeyeceğiz. Bu amaçla kardeşlik ve kucaklaşma seferberliği başlatıyoruz.

– Bir dönem partimiz çatısında yer almış, farklı sebeplerle teşkilatımızdan kopmuş kardeşlerimize özel önem veriyoruz. Dava kardeşliğimizi yeniden perçinleyerek, kalbi Türkiye için çarpan herkes ile irtibatımızı güçlendirmek istiyoruz.

– Suriye’den Ukrayna’ya kadar dört bir yanımızda yaşanan hadiseler AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın ülkemizin kilit taşı olduğunu göstermiştir. Bu süreç muhalefetin ve 28 Şubat ittifakının kendi hırslarından başka hiçbir gayelerinin olmadığını ortaya çıkarmıştır. Coğrafyamız kan ağlarken, komşularımız savaşırken, çocuklar, kadınlar ölürken, tüm dünya yarım asrın en büyük ekonomik krizi ile boğuşurken muhalefetin ve 6+1’li masanın tek derdi birbirine gol atmak, sosyal medyadan birbirlerine ayar vermektir. Sadece geçtiğimiz haftaki tartışmalar bile zillette izzet aranamayacağını ispatlamıştır.

– Milletimiz masayı kimin kurduğunu, kimin yönlendirdiğini, masanın altında kimin olduğunu, hangi kirli pazarlıkların döndüğünü iyi biliyor. En basit meselelerde bile uzlaşamayan grupların bile bu uzlaşmanın olamayacağını, milletin hayrına adım atamayacağını milletimiz çok iyi görüyor. Vatandaşlarımız bu masanın bol entrikalı, ihtiras ve ihanet dolu bir pembe dizi gülerek ve utanarak takip ediyor. Sürekli kavga eden, birbirine çelme takan, kumpas peşinde koşan 28 Şubat İttifakı, bırakın 2023 seçimlerini, 2023’ü bile göremeyeceklerdir. Siyaset mühendislikleri ile siyasetçilik oynayanlar yine başaramayacaklar, yine hezimete uğrayacaklardır. Türkiye’de siyasetin adresi de merkezi de AK Parti ve Cumhur İttifakı’dır. AK Parti’nin kapıları ülkemize siyaset yolu ile hizmet etmeye çalışan herkese sonuna kadar açıktır. Bu ülke için planı, projesi olan tüm insanlarımıza AK Parti çatısı altında yer vardır. Biz Türkiye’nin en büyük ailesiyiz. Gelin, büyük ve güçlü Türkiye’yi birlikte kuralım. Gelin son 20 yılda olduğu gibi ülkemizin geleceğine damgayı beraber vuralım. Gelin bu mübarek Ramazan günlerinde saflarımızı sıklaştıralım, dayanışmamızı artıralım. Gelin kavmimizi yenileyelim, kalplerimizi birbirimize yeniden çok sıkı şekilde kenetleyelim.

– Filistin davasını etkin savunmanın yolu da İsrail ile dengeli bir ilişki sahibi olmaktan geçiyor. Ancak bu demek değildir ki Kudüs ve diğer Filistin topraklarındaki işgallere göz yumacağız. Asla. Her ne kadar Mescid-i Aksa’nın alçakça yakılmaya çalışılmasının ardından kurulan İslam İşbirliği Teşkilatı bu işe yeterince sahip çıkmıyor olsa da biz kendi vakarımızın gereğini yerine getirmeyi sürdüreceğiz. İsrail ile siyasi ve ekonomik ilişkilerimizi geliştirmek için attığımız adımlar başkadır, Kudüs davamız başkadır.

– TSK Irak’ın kuzeyindeki bölgeleri temizleme harekatlarına bir yenisini daha ekledi. Terör örgütünün saldırıları için güçlenme yeri olarak kullandığı bölgelere hava ve kara unsurları ile kapsamlı bir operasyon başladı. Harekat sırasında şehit olan iki kahraman askerimize rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Türkiye’nin tek amacının sınır güvenliği ve komşuların istikrarı olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Komşularımızın toprak bütünlüğü için her türlü çabayı gösteriyoruz. Suriye’de de aynı şekilde hareket ediyoruz. 40 yıllık terörle mücadelemizde komşularımızın kendi sınırları içindeki terör örgütlerinin üstesinden gelmesini bekledik. Biz içeride ne yaparsak yapalım sınır dışında eğitilen, ülkemize sızdırılan teröristlerin kökünü tam manası ile kazıyamadık. Bataklık kurumadığı için sivrisinekler çoğaldı. Bölgemizle ilgili hesapları olan güçlerin ve onların güdümündeki vesayet odakların bu gidişteki payını da göz ardı etmiyoruz. Bir süre önce terörle mücadele konseptimizi değiştirdik. Mücadelemizi doğrudan kaynaklara, inlerine doğru genişlettik. İçeride de askerimizle, istihbaratımızla, güvenlik korucularımızla, askerimizle mücadele başlattık. Örgütleri ülkemizde eylem yapamaz hale getirdik. Güney sınırlarımız boyunca doğuya doğru yürüttüğümüz operasyonlar bu amaca yöneliktir. Irak’ta terörle mücadelemize destek veren merkezi hükümet ve bölgesel yönetime teşekkür ediyoruz. Suriye’nin bir kısmındaki terörün başını da er geç ezeceğiz.

– Arabıyla, Kürdüyle, Türkmeniyle, her insanı kucaklayan, herkesin güvenliğini düşünen tek ülke Türkiye’dir. Operasyonlardan terör örgütü ve yandaşlarından başka rahatsız olan yoktur. Bu süreçte HDP bir siyasi parti olmadığını bir kez daha ispatlamıştır. 28 Şubat İttifakı’nın gizli ortağının yularının Kandil’in elinde olduğunu gösteren bu tablonun takdirini milletimize bırakıyorum. Yakında Kandil diye bir yer kalmayınca parti görünümlü payandanın varlık sebebi de ortadan kalkacaktır. Ülkemizi bu yapının yükünden kurtarmak 2023’ün en önemli kazanımlarından biri olacaktır.

– Bizde riyakarlık yok, ne düşünüyorsak onu söylüyoruz. Böyle olunca savaşan tarafların bile itimatını, güvenini kazanan bir ülkeyiz.

– Elbette sıkıntılarımız, sancılarımız var. Hepsinin farkındayız, takip ediyoruz, üzerinde çalışıyoruz. Bunları da inşallah çözüme kavuşturacağız.

– Güney komşumuz Irak can imtihanını 2 milyonla, Suriye bir milyonla verdi. Şimdi Ukrayna aynı imtihanla yüzleşiyor. Terörle mücadelede imtihanımızı 40 bin canımızı toprağa vererek geride bıraktık. Yaşadığımız sıkıntılar şükürsüzlüğe, manevi isyana sürüklerse asıl felaketimiz işte o zaman başlar. Her karışında can ve mal güvenliğinin olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Hamdolsun çalışmak isteyen herkesin iş bulabildiği bir ülkede yaşıyoruz.

– Milletimiz için bir an olsun hizmetten üretmekten çalışmaktan geri durmuyoruz. Tüm imkanlarımızla milletimizin yanında olmayı sürdürüyoruz.

– YUVAM tasarruf hesapları işçi dövizlerinden farklı olarak bir finansal araçtır. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın yaralanacağı hesap yüzde 4 getiri garantisi veriyor. İnşallah önümüzdeki günlerde de yeni müjdeleri paylaşmayı sürdüreceğiz.

– Balıkesir Bağımsız Milletvekili İsmail Ok kardeşimizi ailemize katıyoruz. Hayırlı olsun Allah mübarek etsin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.