Erdoğan, Finlandiya ve İsveç liderleriyle görüştü

Erdoğan, Finlandiya ve İsveç liderleriyle görüştü
28.06.2022
A+
A-

NATO-Türkiye-İsveç-Finlandiya arasında dörtlü görüşme gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç Başbakanı Magdelena Andersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in katıldığı dörtlü görüşme sona erdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere İspanya’nın başkenti Madrid’e geldi.

Havalimanında, yetkililer tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in katılımıyla NATO-Türkiye-İsveç-Finlandiya dörtlü görüşmesine katılmak üzere havalimanından ayrıldı.

2 SAAT GÖRÜŞTÜLER

Erdoğan, daha sonra Niinistö, Andersson ve Stoltenberg’in katıldığı görüşmeye geçti. Türkiye saatiyle 17.15’te başlayan görüşme sona erdi. Görüşme 2 saat sürdü.

Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da hazır bulundu.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: İSVEÇ İLE GÖRÜŞME ANKARA’DA GERÇEKLEŞECEK

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile İsveç arasında düzenli siyasi istişarelerin Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı ve İsveç Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Büyükelçi Robert Rydberg eşbaşkanlığında Ankara’da gerçekleşeceğini açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

Ülkemiz ile İsveç arasında düzenli siyasi istişareler, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Sayın Faruk Kaymakcı ve İsveç Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Büyükelçi Robert Rydberg eşbaşkanlığında 29 Haziran 2022 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecektir.

Siyasi istişareler çerçevesinde, Türkiye-İsveç ikili ilişkilerinin kapsamlı olarak ele alınması, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri üzerinde durulması ve güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.