Erdoğan da bürokratlara çağrı yapmış!

Erdoğan da bürokratlara çağrı yapmış!
18.10.2021
A+
A-

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun bürokrat ve memurlara yönelik ‘son uyarı’ videosuna sert tepki gösteren ve ‘darbe dili’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2001 yılında AKP grup toplantısında yaptığı konuşma yeniden gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Atatürk Havalimanı’nda Angola’ya hareketi öncesinde açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bu size son çağrımdır” sözleri Erdoğan’ın da gündemine geldi. Kılıçdaroğlu 18 Ekim’i işaret ederek bürokratlara seslenmiş ve iktidarın yasadışı işlerine alet olmamaları çağrısı yapmıştı. Kılıçdaroğlu, “Pazartesi itibariyle bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır” demişti.

Kılıçdaroğlu’nun sözlerine yanıt veren Erdoğan, “Şimdi bir de tarih veriyor. Hadi bakalım, göreceğiz. Ne yapacağını göreceğiz. Bay Kemal, bu alan boş değil” dedi.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle bu açıklama, CHP zihniyetinin vesayet zihniyeti olduğunun açık bir itirafıdır. CHP zihniyetinin ilk böyle bir çılgınlığı değildir. Hukuk dışı çağrı, kamu düzenine ciddi bir tehdittir…

Heves ettiğiniz günler geride kaldı. Cumhurbaşkanından en alt düzeydeki memura kadar herkes görevini hukuka göre yapmak zorundadır. Sen nasıl olur da bu ülkenin memurlarını tehdit edersin…

Şimdi bir de tarih veriyor; ‘Pazartesiden itibaren bu ülkede memurların vay haline.’ Hadi bakalım, göreceğiz. Ne yapacağını göreceğiz. Kılıçdaroğlu’nun kamu görevlilerine yönelik bu tehdidi, siyasi garabetini bir kenara bıraktım, aynı zamanda açıkça bir suçtur.”

ERDOĞAN’IN 2001 YILI GRUP KONUŞMASI

Öte yandan Erdoğan’ın 2001 yılındaki AKP grup toplantısında yaptığı konuşma yeniden gündeme geldi.

Erdoğan’ın arşiv videosunda, bürokratları suçlayarak şunları söylemişti:

“Devletin imkanları belli bir siyasi parti veyahut da siyasi maksatlı operasyonlar için kullanılıyor. Devletin bürokratlarına suç işlettiriliyor. Bütün bunlardan sorumlu olan hükümet üyeleri kendileriyle görüşen arkadaşlarımıza olaylara el koyacaklarını söylemelerine rağmen, gözaltındaki vatandaşlarımıza kötü muamele günlerce sürmüştür. Buradan açıkça ilan ediyorum, bu işleri yapanlar, yaptıkları hukuksuz ve ahlaksız her türlü faaliyetin altında ezilecekler.”

(Kaynak: veryansintv.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.