‘Enflasyon araştırılsın’ önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

‘Enflasyon araştırılsın’ önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi
30.11.2022
A+
A-

CHP’nin ‘enflasyon araştırılsın’ önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

TBMM Genel Kurulu’nda CHP’nin enflasyonun ve zamların yurttaşlara etkisinin araştırılması önergesinin öne alınarak görüşülmesi önerisi görüşüldü. Öneri, AKP ve MHP oylarıyla öneri reddedildi.

CHP, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda enflasyonun yurttaşa etkisinin araştırılması önergesinin öne alınarak görüşülmesini önerdi. AKP ve MHP’li milletvekillerinin Meclis’teki çoğunluğu ile öneri reddedildi.

TBMM kürsüsünden AKP iktidarına seslenen CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal “Çarşıdan pazardan bir haber. Emeklinin, memurun, işçinin, çiftçinin neler çektiğini bilmeyen, A Haber’de kendi yarattığı ‘Dünya bizi kıskanıyor’ yalanına kendisi inanan, Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilleri ve yöneticilerine milletin halini, enflasyon karşısında nasıl ezildiğini anlatmak için söz aldım” dedi.

Köksal, Türkiye’nin geçmişte tarımda kendine yetebilen bir ülke olduğunu anımsatarak, “Tarımda adeta ithalat yuvasına döndük. Hep diyorsunuz ya ‘Cehape dönemi şu oldu’. İktidarınız boyunca o CHP’nin yapmış olduğu fabrikaları sata sata bitiremediniz ama yerli üretimi bitirdiniz. Tabii düşmez enflasyon. Fabrika dumanı tütmeyen ülkede enflasyon da olur, pahalılık da bitmez” diye vurguladı.

“MİLLETİN IŞIĞINI DA SÖNDÜRDÜNÜZ”

“Geçen yıl 1 koli yumurtanın fiyatı 30 liraydı, bu yıl 60 liranın üzerine çıkmış” diyen Köksal, elindeki bazı resimleri göstererek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Burada bir salça var, bu salça haziran ayında 9 liraymış, bugün kasımda 45 liraya yükselmiş. 5 ayda 5 katı artmış. Salça salça. Artık insanlar yemeklerine kullanamıyor sizin yüzünüzden. Kömür yüzde 95 artmış. Eskiden sobasına tonla kömür alan gariban, bugün torba ile kömür almaz hale gelmiş. Şeker yüzde 500 artmış. Şeker fabrikalarını peşkeş çekmenin kazığıdır bu. Doğalgaz yüzde 310 zamlanmış, vatandaş artık kombiye dokunamaz hale geldi. Elektrik yüzde 280 artmış, milletin bir ışığı vardı, onu da söndürdünüz.”

(tele1.com.tr)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.