Emlak satışında yeni dönem başlıyor

Emlak satışında yeni dönem başlıyor
11.10.2023
A+
A-

Emlak satışındaki fırsatçılığın önüne geçmek için yeni düzenlemeler hayata geçmeye devam ediyor. Artık emlak satışı yapmak isteyen kişilerin kimlik doğrulaması yapması gerekecek.

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz nedeniyle yurttaşlar barınma kriziyle boğuşuyor. Kira fiyatları enflasyon nedeniyle hızla artarken bir de fırsatçıların sahte ilanlarla piyasayı yükseltmesi yurttaşları barınma krizine sürükledi. Emlak piyasasında sahte ilanlarla mücadele etmek için yeni bir uygulama başlatılıyor. Artık emlak satışı yapmak isteyen kişilerin kimlik doğrulaması yapması gerekecek. Böylece, olmayan konut ilanı koyarak fahiş fiyatlarla piyasa yükseltme gibi hileli yöntemlerin önüne geçilecek.

KİMLİK DOĞRULAMASI NASIL YAPILACAK?

Kimlik doğrulaması için e-Devlet sistemi kullanılacak. Mal sahibi olarak ilan giren kişilerin gerçekten o taşınmazın sahibi olup olmadığına bakılacak. Aynı zamanda yakını olarak girenler de e-Devlet üzerinden doğrulanabilecek. e-Devlet üzerinden kurulacak kimlik doğrulama sistemiyle sahte ilanlar sistemden birer birer düşürülecek.

FAYDALARI NELER?

Kimlik doğrulamasının emlak piyasasına birçok faydası olacak. Öncelikle, alıcı ve satıcı arasında güven ortamı sağlanacak. Alıcılar, ilanlarda gördükleri konutların gerçekten var olduğundan ve fiyatlarının piyasa değerine uygun olduğundan emin olabilecekler. Satıcılar ise, kimlik bilgilerinin korunduğundan ve adlarına başka kişilerin ilan giremediğinden rahat edecekler.

Ayrıca, kimlik doğrulaması sayesinde emlak piyasasının daha şeffaf ve denetlenebilir olması sağlanacak. Sahte ilanların ortadan kalkmasıyla, piyasanın gerçek durumu daha net görülebilecek. Bu da, hem sektörün gelişmesine hem de devletin vergi gelirlerinin artmasına katkı sağlayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.