Emine Güven, yoğun tempo!

Emine Güven, yoğun tempo!
13.03.2024
A+
A-

Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Emine Güven, zafer belediyeciliğinde  ”Kadınlarımıza ve çocuklarımıza sahip çıkacağız!” dedi.

31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere sayılı günler kala başkan adaylarının çalışmaları  da yoğunlaştı.

Zafer Partisi Mustafakemalpaşa Belediye Başkan adayı Emine Güven, 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarına tam gaz devam ediyor.

Seçim çalışmaları kapsamında Mustafakemalpaşa ve mahallelerinde çalınmadık kapı, girilmedik sokak bırakmayan Zafer Partisi’nin Belediye Başkan Adayı Emine Güven; Zafer belediyeciliğini ve projelerini anlatıyor.

Zafer Partisi Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Köksal Şenkuyumcu ve ekibiyle birlikte Derecik, Ocaklı ve Yumurcaklı köylerini ziyaret eden Emine Güven; seçim beyannamesini ve  vaatlerini vatandaşlara aktardı.

Emine Güven, şeffaf belediyecilik anlayışı ile Mustafakemalpaşa ilçesini yönetmek için projelerinin ve yönetim kadrolarının hazır olduğunu belirterek, ilçenin 600’e yakın sorununu belirlediklerini ve çözüm yollarının da hazır olduğunu söyledi.

‘ALIM GARANTİLİ TARIM VE HAYVANCILIK’ PROJESİ

Zafer Partisi Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Emine Güven, ilçenin en büyük gelir kaynağı olan tarım ve hayvancılık alanında hazırladıkları ‘Alım Garantili Tarım ve Hayvancılık’ projesi ile ilçeye büyük bir kazanç sağlayacaklarının altını çizdi.

Emine Güven, Mustafakemalpaşa’da pilot bölgeler seçip bu yerlerde iş bulamayan veya işinden memnun olmayan ziraat mühendislerinin tamamını geliştirdikleri projelere yönlendirerek tarım ve hayvancılık sistemini az masrafla çok üretim yaparak yüksek kazanç sağlayacak hale getireceklerini ifade etti.

GENÇLERE KAROT ÖLÇÜMÜ EĞİTİMİ

Emine Güven, deprem kuşağında yer alan Mustafakemalpaşa’nın deprem sorununun projesinin de hazır olduğunu belirterek, ”Öncelikle çok basit bir yöntemle köylerde ve Mustafakemalpaşa’da gençlere ‘karot ölçümü eğitimi’ verilecek. Tespitlerin sonucunda ilçede ve köylerde kentsel dönüşüm ve TOKİ ile sorunlar çözülecektir.” dedi.

ÖĞRENCİLERİN BESLENME SORUNU

Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle dar gelirli ailelerin çocuklarının ve gençlerinin yeterli beslenemediğini ifade eden Mustafakemalpaşa Belediye başkan Adayı Emine Güven, ”Beslenme bozukluğu nedeniyle eğitimdeki çocukların ve gençlerin dersleri dinlememe, okula gitmeme gibi sebeplerden dolayı tüm okullara beslenme desteği verilecektir. Kantinler denetim altında tutulup mağdur edilmeden kaliteli gıdalar satmaları sağlanacaktır.” açıklamasında bulundu.

‘TÜRK’LÜK KAVRAMI

Zafer belediyeciliğinde milliyetçilik kavramının önemli  olduğuna da vurgu yapan Emine Güven, şunları söyledi:

”Türk sosyal kültüründe Türk sineması, Türk edebiyatı, Türk müziği, Türk halkı gibi kavramlar vardı, bunlar yok edildi. Yerine göçmen, mülteci, sığınmacı, uyuşturucu, mafya kara para aklama gibi sorunlar ve kavramlar geldi. Dolayısıyla ülkedeki sosyal kültür bozulunca sosyal çürüme başladı. Her zaman dünyada ve ülkede ekonomi kendisini toparlar düzeltir yani kapital kendini yok etmez ama sosyal çürümeyi düzeltemez. Düzelmesi için projelerini hazırladığımız sosyal faaliyetlerin Mustafakemalpaşa’ya getirilmesi uygulanması için tüm imkanlar seferber edilecek. Her ne olursa olsun çok büyük kültür merkezi inşa ederek içerisinde çocuklara, gençlere, kadın-erkek her yaşa uygun kültürel faaliyetlerin tamamı sergilenecek şekilde bir yapı oluşturulacak.”

SIĞINMACILAR SORUNU

Zafer Partisi belediyeciliğinde sığınmacılar sorununun uluslararası hukuka uygun bir şekilde çözüleceğini dile getiren Belediye Başkan Adayı Emine Güven, ”Türk insanı sığınmacılar nedeniyle iş bulamaz hale getirildi. Türk çiftçisi iş beğenmiyor diyorlar, tabii ki beğenmeyecek. Çünkü ülkesine emek vermiş, kendi ülkesinde yabancı muamelesi gören bir duruma getirildi. Küskünler. Mülteciler ülkelerine gittiklerinde zaten ekonomi %30 40 düzelecektir. Mustafakemalpaşamız’da uygulanacak olan tarım ve hayvancılık politikasıyla %30 40 da kazanç elde edilerek kendi kendine yetebilen Mustafakemalpaşa’ya kavuşmuş olacağız.” açıklamasında bulundu.

İLÇENİN 600 SORUNU VAR

Emine Güven, Mustafakemalpaşa İlçesinin 600’e yakın sorununu belirlediklerini ve her sorun için çözüm yollarının hazırladıkları projelerle hazır olduğunu belirterek, ”İlçe yollarımız ve alt yapımız, terminalin durumu ile ilgili projemiz belediyeciliğimizin ilk gününde devreye sokulacaktır. Belediyenin içinde bulundu borç batağı en büyük sorunlardan bir tanesi. İlçe gençlerinin spor yapmaları için spor alanları, çocuklar için kreş ve anaokulu, yaşlılar için bakımevi ve aşevi projelerimiz hazır. Anneler çocuklarını belediyenin kreşlerine teslim ederek çok rahat bir şekilde işlerine gidip gelecekleri ortamlar hazırlayacağız. Bu sayede ilçemizde toplumsal bir refah ve ferahlık kazanacağız.” dedi.

       

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.