Emekliye bankalardan promosyon darbesi

Emekliye bankalardan promosyon darbesi
19.07.2023
A+
A-

Yüzde 25 zam ile maaşları beklentilerinin çok altında kalan emeklilere bir darbe de bankalar vurdu. Bankalar emekli promosyonlarında güncellemeye gitti.

TÜİK’in Haziran ayı enflasyonunu açıklamasının ardından gelen yüzde 25 zamlı maaşı yoksulluk sınırının çok altında kalan emeklilere bir darbe de bankalar vurdu.

Bankalar, emeklilere yapılan zammın ardından promosyonda güncellemeye gitti. Müşteri çekmek için bir birleriyle yarışan bankalar, yüzde 25’lik zamma rağmen bir bölümünün maaşı değişmeyen emeklileri tek tek araştırmaya başladı. Bankaların promosyon ile ilgili yaptığı yeni çalışmada icra takibinde olan emeklilere ilişkin bir ayrıntı dikkat çekti.

Emekliler, maaşını alacağı bankayı kendisi seçebiliyor. Maaşını 3 yıl boyunca aynı bankadan alma sözü veren emekliye ilgili banka promosyon veriyor. Emekli istediği taktirde fark ödeyerek bankasını değiştirebiliyor.

İCRA TAKİBİNE GİREN EMEKLİ SAYISI ARTIYOR

Fakat icra takibindeki emekliler bankalardan promosyon alamıyor. Emeklilerin icra takibinde nedeniyle bankadan promosyon alamadıkları için mağduriyetlerinin sayısı giderek artıyor. Bankalar, icra takibindeki emeklilere promosyon verilmemesi yönünde görüş bildirirken, konu Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) taşındı. KDK, bankaların promosyon kararına karşın, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) çağrı yaptı.

KDK, şikayetleri değerlendirerek, icra takibindeki emekliye promosyon vermeyen bankalardan savunma istedi. Çoğu banka icra takibindeki emekliye promosyon verilmemesinde kanuna aykırı bir taraf bulunmadığını savundu.

KDK ise sosyal devlet ilkesi açısından tüm emeklilere promosyon verilmesi gerektiğine dikkat çekerek, SGK’ya bankalarla yapılacak yeni protokolde düzenleme yapılması tavsiyesinde bulundu.

(habererk.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.