Emekliye 3 maaş avans imkanı

Emekliye 3 maaş avans imkanı
05.10.2021
A+
A-

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklisine avans ödemesi imkanı geliyor.

Devletten emeklilere avans ödeme haberi geldi. Tüm emekliler için 3 maaş nakit avans gündemde. Avans, promosyon, ek ödeme hepsi hesaplara yatacak. Emeklilerin Ekim ayında alacakları ek ödemeler toplamda 7 bin liraya yakın olacak.

SGK-SSK ve Bağ-kur fark etmeden emeklilerin hepsinin yararlanacağı avantaj duyuruldu.

Peki nasıl alınacak? Başvuru şartları neler? İşte tüm detaylar…

Emekli vatandaşlar geçim sıkıntısı çektiklerini ve maaşlarının düşük kaldığını sık sık dile getiriyor. Emeklileri sevindirecek ödemelerin Ekim ayında yapılacağı duyuruldu. Tüm emeklilerin yararlanacağı ödemeler toplamda 7 bin TL olacak.

EMEKLİYE 3 MAAŞ AVANS İMKANI

Emeklilik dilekçesi veren ancak maaşı kısa vadede çıkmayan emeklilere SGK tarafından avans kullanma imkanı veriliyordu. Emekli adayları maaşlarının 3 katına kadar sıfır faizle avans alabilirken, geri ödeme ise emekli maaşından kesilerek yapılıyordu. Şimdi tüm emekliler için 3 maaş nakit avans gündemde. Emekliler SGK-SSK ve Bağ-kur fark etmeden bu imkandan yararlanabilecek. Talep kabul edilirse acil nakit paraya ihtiyacı olan emekliler hemen başvuru yaparak en az 4500 TL faizsiz nakit avans alacak. Emeklilerin bu parayı geri ödemesi ise maaş kesintisi şeklinde olacak. Nakit avans tutarı maaşa göre değişecek. Yani en az 4 bin 500 TL nakit avans kullanan emekliler maaşları 2.500 TL olması halinde 7500 TL avans alabilecek.

BANKA PROMOSYONU DEVAM EDİYOR

Bankaların emekliye verdiği promosyon 500 TL ile 1.750 TL arasında oluyor. Emekli vatandaşlar promosyon şansından yararlanabilmek için seçtikleri bankaya maaşlarını taşımak ve 3 yıl boyunca bankada kalmak zorunda. Ayrıca bazı bankalar maaş taşımanın yanında otomatik ödeme talimatı veren ya da arkadaşını getiren emeklilere ek ödeme de yapıyor.

EK ÖDEME VERİLECEK

Emekli vatandaşların maaşlarının asgari ücret seviyesinin altında olması nedeniyle Türkiye Emekliler Derneği hükümete bu yönde bir talep iletti. Talebin kabul edilmesi durumunda en düşük emekli maaşına 1.000 TL zam gelecek. Yani emekli maaşları ek ödeme ile artacak. Türkiye Emekliler Derneği başkanı emeklilerin daha rahat bir hayat sürmesi için bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bile mektup yazdıklarını söylemişti. Bu talebin hayata geçmesi halinde emekli vatandaşlar tamamen rahatlayacak.

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.