Emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli maaşı ne kadar olacak?
26.06.2023
A+
A-

Emeklilerin 6 aylık zam oranı Temmuz’da açıklanacak enflasyondan sonra belli olacak. Peki yeni emekli maaş zammı ne kadar olacak?

Asgari ücrete yapılan zammın ardından milyonlarca emeklinin gözü kulağı açıklanacak olan Haziran ayı enflasyonuna çevrildi. Bayramdan sonra açıklanacak enflasyon verileri öncesinde uzman isimler emekli maaşına gelecek zam oranına ilişkin tahminlerini açıklıyor.

Mayıs ayı enflasyonu ile 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zam oranı yüzde 15,26 olarak hesaplanmıştı. 6 aylık enflasyon oranı ise Haziran ayı rakamlarının açıklanmasının ardından belli olacak. Merkez Bankası’nın Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre 6 aylık enflasyonun yüzde 20 olması bekleniyor.

Buna göre, 6 aylık enflasyon rakamları baz alındığında emekli zam oranının refah payı ile birlikte yüzde 30-35 arasında olması bekleniyor.

OCAK ARTIŞI REFEANS ALINIR

Asgari ücrete 6 aylık enflasyonun iki katı kadar zam yapıldığına dikkat çeken Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, emekli maaşlarına da buna yakın oranda bir zam beklediğini söyledi. Ocak ayında enflasyon yüzde 15 iken yüzde 30’luk artış yapıldığını hatırlatan Bayram, bu artışın referans kabul edileceğini, emekli maaşlarına en az bu düzeyde zam yapılacağını iddia etti.

Haziran ayı enflasyonunun 5 Temmuz 2023 Pazartesi günü saat 10.00’da açıklanması bekleniyor. Enflasyon ornına göre memur ve emeklilerin zam oranı netleşecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.