Efsane hakim tayin edildi, Özdağ tepki gösterdi

Efsane hakim tayin edildi, Özdağ tepki gösterdi
29.05.2021
A+
A-

Alanya’da Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen bir uyuşturucu davasında Hâkimi Ali Dursun Turan,  ibretlik bir karşı oy yazısını tutanağa geçirdi.

Verilen karara katılmayan hakim Turan, “Mafya liderleri ile dans eden bir takım siyasilerin yakınlarının adı uyuşturucu iddialarına karışırken ve haklarında soruşturma dahi açılamazken daha az suç işleyen sanıklara daha ağır cezalar verilmesi adalet anlayışımla bağdaşmıyor” dedi.

Alanya’daki bir uyuşturucu davasında, sanığa verilen cezanın yüksek olduğunu belirterek karara muhalif kalan hâkim, karşı oy yazısında, “Her ne kadar sanık uyuşturucu madde ticareti suçundan yargılansa da mafya liderleri ile dans eden bir takım siyasilerin yakınlarının adı uyuşturucu iddialarına karışırken ve haklarında soruşturma dahi açılmazken daha az suç işleyen sanıklara daha ağır cezalar verilmesi adalet anlayışımla bağdaşmadığından sayın çoğunluğun görüşüne katılmıyorum” ifadelerini kullandı.

26 Mayıs’ta söz konusu karşı oyu kullanan hâkim Ali Dursun Turan, bir gün sonra açıklanan adli yargı kararnamesi ile Siirt’e atandı.

ÖZDAĞ’DAN TEPKİ

Yeni parti çalışmalarına hızla devam eden Ayyıldız Hareketi lideri Ümit Özdağ Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü etiketleyerek duruma dikkat çekti.

Özdağ sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bir uyuşturucu davasında ‘Mafya liderleri ile dans eden siyasilere soruşturma bile açılmazken daha az suç işleyen sanıklara daha ağır cezalar vermek adalet anlayışıma sığmıyor’ diyerek karşı oy veren Alanya Hakimi Ali Dursun Turan, Siirt’e tayin edilmiş.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.