DSP’li Özbilge’nin cenazesindeki protestoya DSP Bursa İl’den yanıt

DSP’li Özbilge’nin cenazesindeki protestoya DSP Bursa İl’den yanıt
12.04.2023
A+
A-

DSP’li Özbilge’nin cenazesinde Genel Başkan Önder Aksakal’a yapılan  protestoya DSP Bursa  Örgütü’nden sert yanıt geldi.

İstanbul’da geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden DSP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özbilge’nin Osmangazi Şahabettin Paşa Camiindeki cenaze namazında Genel Başkan Önder Aksakal’a yönelik protestolara DSP Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı sert bir yanıt verdi.

İl Başkanı Akıncı; “5 bin yıllık millet ve devlet geleneklerimizde bir cenaze evinde, merasiminde yüksek sesle yan komşusu müzik bile dinleyemez! Bugün gerçekleşen olayda merhum Genel Başkan Yardımcımız Ahmet Murat Özbilge’nin cenazesinde “Helallik” alınmasında Genel Başkanımız sayın Önder Aksakal’a yönelik olarak Cumhur İttifakına ithafen yapılan sözlü hakaretler İslam örfüne ve ahlakının vicdanına sığmamıştır.” dedi.

İL BAŞKANI AKINCI SERT ÇIKTI

”Sayın Özbilge’nin geçmişte yakın çalışma arkadaşları olan ve kameralara yansıyan NOSAB Başkanı sayın Erol Gülmez şimdi CHP üyesi olup kendisi yakın zamanda “İl Başkan Yardımcılığı” görevinde bulunmuş sonrasında “İl Başkanlığına ve 2023 Milletvekilliğine aday” olmuştur. Diğer protestocu sayın Metin Güneş ise İYİ Parti kontenjanından “Belediye Meclis Üyesi” olmuş bir isimdir ve DSP Örgütleri ile bir resmi bağlantıları yoktur.” açıklamasında bulunan DSP Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı,  şunları söyledi:

”Protesto bir haktır. Ancak bugün yaşadığımız bir protesto değil, itibar suikasti idi! Genel Başkanımız sayın Önder Aksakal çıktığı tüm basın yayın organlarında neden Cumhur İttifakını seçmek durumunda kaldığı gerçeğini tüm çıplaklığı ile anlattı. Bu gerçeği bile bile böylesine bir ortamda tarafları germek için yapılan eylemler DSP Örgütüne bırakın zarar vermeyi protestocu kişilerin hal ve hakaretleri şu an bağlı bulunduğu partilere çok büyük zarar verir. Ben protesto amacıyla seslerini yükselten arkadaşların çığlığını DSP Bursa Örgütü olarak duyuyorum ve 4 gündür de gerek telefonla gerekse yazışmalarla gereken cevapları veriyorum. DSP Örgütü’nün ve merhum Özbilge ailesinin acılarının yoğun olduğu bugünde iki protestocu arkadaşımızın çalışma arkadaşları olan sayın A. Murat Özbilge’ye saygı duymalarını beklerdim. DSP Örgütü olarak bizlerde tüm üyelerimizle Cumhur İttifakı’na dahil olmanın bizlerin omuzuna düşen yükü ve sorumluluğu tahlil ederek vicdanımızda tarttık, taktir edersiniz ki; DSP Bursa’nın da özgül bir ağırlığı var. Yaşanan protesto eylemi bizleri derinden yaralamıştır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.