DP’li İlay Aksoy yol haritasını açıkladı

DP’li İlay Aksoy yol haritasını açıkladı
07.08.2023
A+
A-

Demokrat Parti, yerel seçim kararını verdi.

DP Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, yerel seçimlere kendi logo ve adaylarını gireceklerini belirtirken, ittifak için de kapı araladı.

Yerel seçimlere yaklaşık 8 ay kala partiler seçim çalışmalarını hızlandırdı. 14 Mayıs seçimlerine Millet İttifakıyla giden muhalefet partilerinin yerel seçimlerde de ittifak yapıp yapmayacağı merak edilirken, Demokrat Parti (DP) 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere nasıl gireceğini açıkladı.

DP Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, yerel seçimlere ilişkin Cumhuriyet’e yaptığı açıklamalarda, seçimlere 81 ilde kendi logo ve adayları ile katılacaklarını söyledi. Ege ve Güneydoğu bölgelerinde iddialı olduklarını vurgulayan Aksoy, “Kurumsal kimliğimizle birlikte o bölgelerde, güçlü olan adaylarla seçime gireceğiz. Şu an birçok talep geliyor, biz de değerlendiriyoruz. Demokrat Parti olarak biz sadece adaylara odaklanmadık. Meclis üyeleri de bizler için önemli. İstanbul ve Ankara’ya baktığımızda, Meclis çoğunluğu sizde olmadıktan sonra belediye başkanları ciddi sıkıntı yaşıyor. Dolayısıyla Meclis üyeliklerinin de büyük titizlikle üzerinde duruyoruz” dedi.

“İŞBİRLİĞİ YEREL SEÇİMDE DAHA DA ÖNEMLİ”

Yerel seçimlerde muhalefet partileriyle işbirliği yapabileceklerini de bildiren Aksoy, “Seçim yaklaştıkça bu durum daha da belirginleşir. Yerel seçimlerde işbirliği yapmak daha da önemlidir. Her partinin kendi kitlesi vardır ve işbirliği sayesinde mikro düzeyde daha fazla etkili olabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.