DP Osmangazi ilçe teşkilatı, Bursa esnafının yanında…

19.07.2018
A+
A-

Demokrat Parti Osmangazi İlçe Başkanı Çağrı Kaplan, yönetim kurulu üyeleri ile mahalle ziyaretlerini artırdı. Mahalle temsilciliklerini ziyaret eden Başkan Kaplan, İstanbul Caddesi üzerinde bulunan oto tamircilerinin sorunlarını dinledi.

Kaplan; “Bursa bünyesinde 3 büyük otomotiv fabrikası ile Türkiye ekonomisini sırtlayan sektöre ev sahipliği yapıyor. Bu fabrikalarda yaklaşık 25 bin işçi çalışırken, yan sanayiyi oluşturan oto tamircileri de 100 bin civarındaki sayısı ile göz doldururken, Bursa ülke otomotiv sektörünün lokomotifliğini yapıyor. Yalnız son yaşanan bazı gelişmeler otomotiv emekçilerini kara kara düşündürmeye başladı. Bursa’da ikisi de ulusal şirket olan fabrikaların ekonomik kriz gerekçe gösterilerek kapatılması yönünde son günlerde kamuoyuna yansıyan bilgiler, 60 yıllık otomotiv geçmişi olan yan sanayi esnafını üzmüştür. Konuyu araştırdık, fabrikaların ekonomik daralma nedeniyle üretim kapasitesinin azaltıldığını, bazı modellerde de üretiminin durdurulduğunu öğrendik. Dünya genelinde yaşanan ekonomik daralma, bu yönü ile ilimizi de vurmuş oldu. Türkiye içte ve dışta kendisine kurulan tuzakları, birlik ve beraberlik içerisinde birer birer bozmuştur. Bu ekonomik hadiseyi de kazasız belasız atlatacaktır. Yan sanayiciler, yeni kabineden yılların getirdiği ekonomik yükün bir nebze azaltılmasını bekliyorlar. Biz de bu vesile ile emekçi arkadaşlarımızın bu talebini üst makamlara iletmiş olalım” dedi.

İPEKBÖCEĞİ, İSTANBUL YOLUNA DEĞER KATACAK!

DP Osmangazi İlçe Başkanı Çağrı Kaplan, İstanbul Caddesi’ndeki temaslarında İpekböceği’nin haziran ayı sonunda bitirileceği açıklanmasına rağmen, yılsonuna kalmasını da eleştirdi.

DP İlçe Başkanı Kaplan; “Büyük umutlarla temeli atılan, mahkeme kararları nedeniyle 1,5 yıl uzayan İpekböceği’nin haziran sonunda bitirileceği yetkili makamlarca açıklanmıştı. Ancak, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Alinur Aktaş, İstanbul T2 hattının 1 yıl sonra bitirilebileceğini ifade etti. Büyükşehir imalatçı firmaya ihale bedelinin yüzde 80’ini ödemiş. Kullanılan malzemenin büyük bir kısmı yurt dışından geldiği anlaşılan sistemler de sanırım döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle bu şekli ile üretim aşamasında maddi kriz var. Büyük bir olasılıkla sayın başkanın da ifade ettiği gibi 1 yıllık süreçte bitirilecek. İpekböceği’nin yapılmasının başka bir vizyonu daha vardı. İstanbul Caddesi’nin imar planları ve kotları da buna bağlı olarak değiştirildi. Gökdelenlerin de önünü açan bu düzenlemede belediyelere geniş çaplı turizm alanları kazandırıldı. Tarihi ve kültür başkenti olan Bursa’nın yatak sayısını 100 bine taşıyacak olan bu projenin destekçisi olduk. Turizm geliri ile birlikte belediyelerin gelirleri de artacak. Kentin vizyonunu değiştirecek olan, rantsal olmayan her yatırımı destekleriz. Sıcaksu içinde büyük bir yatırım düşünüldüğünü, önümüzdeki günlerde adım atılacağını öğrendik. Konunun takipçisi olacağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.