Doğu’nun Başbuğu Yılma Durak’tan Akşener’e tam destek

Doğu’nun Başbuğu Yılma Durak’tan Akşener’e tam destek
06.06.2018
A+
A-

Doğu’nun Başbuğu olarak tanınan Erzurumlu Yılma Durak, İYİ Parti’den milletvekili adayı gösterilmemesine rağmen partisi için yoğun tempoda çalışmalarını sürdürüyor.

MHP’den İYİ Parti’ye geçen Doğu’nun Başbuğu Yılma Durak, neden aday gösterilmediği ile ilgili kendisine yöneltilen sorulara facebook sayfası üzerinden yanıt verdi.

İYİ Parti’den milletvekili Adayı gösterilmemesine rağmen partisi için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Yılma Durak’ın facebook sayfasındaki açıklamaları şöyle:

‘’İyi Parti’den aday gösterilmemiş olmamdan dolayı gerek sosyal medya aracılığıyla, gerekse telefonla arayarak tarafıma ulaşan bir çok kişi neden aday gösterilmediğime veya neden açıklama yapılmadığına dair sorular sormuşlar ve tenkitte bulunmuşlardır.
Arayan soran herkese bu konuyla alakalı herhangi bir bilgim olmadığını veya tarafıma da bir bilgilendirilme yapılamadığını sabırla izah etmeye çalıştım.
İşin aslı, yakınımda olup beni tanıyan birçok kimse bilmektedir ki siyasi hayatım boyunca Milletvekili olabilmek için hiçbir kulisin veya pazarlığın içinde bulunmadım. Hakkımda verilmiş olan karar ne olursa olsun buna rıza gösterdim.
İyi Partiye katılmış olmamı veya Meral Akşener’i desteklemiş olmamı milletvekili seçilmek için bir çaba olarak görenler büyük bir yanılgının içerisindedirler. Eğer vekil olmak amaç olsaydı bunu defalarca sağlamak imkan ve gücüne sahiptim. Gerek Ak Parti tarafından gerek dönemin siyasi iktidarlarınca tarafıma defalarca yapılmış bütün teklifleri nezaketle geri çevirdim.
İyi Parti’nin kurulduğu zamanlarda da Meral Akşener’e; tek bir meselemiz vardır o da senin Cumhurbaşkanı olmandır ne parti başkanlığı ne de vekillik veya başka bir hesabın bunun önünde olmayacağını söyledim.
Evet bugün hala aynı düşünmekteyim tek meselemiz Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı olmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk Dünyasını geleceğe taşıyacak şuanki en önemli çözüm budur.
Şunu da gönül rahatlığıyla tekrarlamak isterim ki; Meral Akşener’in milliyetçiliğine sonuna kadar kefilim.
Gerisi bizim onunla aramızdadır, vefa veya vefasızlık olarak görmemekteyim. Biz bu konuyu abi-kardeş hukuku içerisinde kendisiyle çözeriz.
Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı olması için gereken neyse onu yapacağımın bilinmesini isterim.
Seçim süreci içerisinde gerçekleşen kötü olayları da büyük bir üzüntüyle izlemekteyim. Demokratik bir hak olan seçme ve seçilme hakkını gölgeleyen ve milletimize zarar veren bu tür olayların biran önce sona ermesini ve sonuç ne olursa olsun bu güzel vatanın evlatlarının birbiriyle kardeşçe yaşamasını canı gönülden diliyorum.

Mesele Vatandır ve gerisi teferruattır.

Allah’a emanet olunuz.
Saygı ve sevgilerimle…

Yılma Durak’’

YILMA DURAK KİMDİR?

“Doğunun Başbuğu” olarak da anılan Yılma Durak, 1940 yılında Erzurum’da doğdu. İlk, orta, lise ve üniversite tahsilini Erzurum’da tamamladı. 1961-1962 yıllarında Osman Bölükbaşı’nın Genel Başkanı olduğu Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’nde Gençlik Kolları başkanlığına getirildi.

Alparslan Türkeş C.M.K.P.’ye genel başkan olunca MHP’nin il yönetim kurullarının ve ülkücü yan kuruluşlarının oluşturulmasında görev aldı. Erzurum’da haftalık Serhat gazetesi ile Kümbet ve Şelale isimli aylık fikir ve sanat dergilerini çıkardı. Demokrat Doğu gazetesi Genel Yayın Müdürlüğü ile Milletin Sesi Gazetesi’nin Yazı İşleri Müdürlüğü’nü yaptı.

1969 yılında Erzurum İkinci Kuvay-ı Milliye Derneği Başkanlığı ile Milliyetçiler Konseyi Kurucu Üyeliği’ni yürüttü. 1977 yılından 12 Eylül 1980 tarihine kadar Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, İzmit, Adapazarı ve İstanbul’u kapsayan illerde ülkücü teşkilatların yönetiminin tanzimi ve eğitimi için Alparslan Türkeş tarafından Marmara Bölge Sorumlusu olarak görevlendirildi. MHP İstanbul eski İl Başkanı Recep HAŞATLI’nın yardımcısı olarak MHP İstanbul İl İkinci Başkanlığını 12 Eylül’e kadar sürdürdü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.