DOĞADER’den Bursa Büyükşehir’e ‘çöp’lük tepkisi

DOĞADER’den Bursa Büyükşehir’e ‘çöp’lük tepkisi
23.07.2022
A+
A-

DOĞADER üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayapa’da yapılması planlanan ‘Kayapa-Kuruçeşme Katı Atık Bertaraf ve Depolama Tesisi’ne karşı eylem yaparak sert tepki gösterdiler.

DOĞADER üyelerinin ve bölge sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği eylemde,  ”Büyükşehir Belediyesi’nin bölgeye yapacağı çöp tesisinin Bursa’nın 250 bin nüfuslu en büyük yerleşim yerlerinden birisi olacak Kayapa’ya ve kente büyük bir ihanet olacağı ifade edildi.

DOĞADER yönetim kurulundan Murat Demir’in de katıldığı ”Kayapa-Kuruçeşme Katı Atık Bertaraf ve Depolama Tesisi”ne karşı yapılan eylem ve basın açıklamasına; Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş,

Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları, Mahalle Muhtarları, Ziraat Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisi Prof. Ertuğrul Aksoy, Türk Tabipler Birliği, Halk sağlığı uzmanı Prof. Kayıhan Pala’da konuşmacı olarak katılım sağladı.

Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Emre Karagöz, “2016 yılında verdiğimiz mücadeleyi daha ileriye taşımak için toplandık. Orman, su alanlarımızın, vadilerimizin yok edilerek çöplük yapılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Prof Dr. Kayıhan Pala da süreç ile ilgili bilgi aktarımında bulunarak; “Bursa’da bu sürecin bilimsel bilgilere göre yönetilmesi gerekiyor. Bilimsel bilgiler de bize Kayapa ve çevresinin bu konu için uygun olmadığını gösteriyor” ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy ise yaptığı açıklamada, “En az Kayapa Göleti kadar su biriktirme havzasına sahip Kuruçeşme deresini, kuru dere olarak niteleyip, çöp depolama alanı ve yakma tesisi yapmak isteyerek çevre halkını zehirlemeye çalışıyorlar” açıklamasını yaptı.

Kayapa Mahalle Muhtarı Ali İhsan Dengiz, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Katı Atık Bertaraf ve Depolama Tesisinin gündemlerinden çıktığını ve yapılmaması konusunda Nilüfer’in 64 muhtarına söz verdiğini belirtti.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ise; “Uzun yıllardır devam eden bir süreç. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, meclis toplantısında ‘bu konu hiç açılmamak üzere kapanmıştır’ demişti.

Meclis tutanaklarında da bu bulunmakta. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı’nın sözünün eri olmasını ve sözünü yerine  getirmesini istiyorum. Akademisyenler gerekli açıklamaları yaptılar. Kayapa bunun için uygun bir yer değil. 800 metre rakımda çöp depolama tesisi dünyanın hiçbir yerinde yok. Bu tesisin yapılmaması için her türlü eylemi ve mücadeleyi sizlerle birlikte vereceğiz. Kayapa’da ve Kuruçeşme’de bir çöplük istemiyoruz. Burası bir su vadisi” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.