DİSK Emekli-Sen, 15-16 Haziran işçi direnişinin 50. yılını andı

DİSK Emekli-Sen, 15-16 Haziran işçi direnişinin 50. yılını andı
17.06.2020
A+
A-

DİSK Emekli–Sen Bursa Şubesi üyeleri, 15-16 Haziran  DİSK işçi direnişinin 50. yılını andı.

Gemlik Küçükkumla Mahallesi’nde DİSK Emekli-Sen Bursa Şube Başkanı Sacit Çam ve yönetimi kurulu üyeleri bir araya gelerek 15-16 Haziran işçi direnişinin 50. yılını andı.

Sendika Bursa Şube Başkanı Sacit Çam, 15-16 Haziran işçi direnişinin 50. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, ”Ülkemizde hukuksuzluğa, adaletsizliğe, eşitsizliğe, baskı ve teslim alma politikalarına karşı demokrasi mücadelesinin ve direnme geleneğinin önemli köşe taşlarından 15- 16 Haziran büyük işçi direnişinin 50. yılındayız.

Dünün 15-16 Haziranı’nı yaratan işçileri, bugünün emeklileridir. Aynı mücadele azmi bugün DİSK çatısı altında devam etmektedir. 15-16 Haziranı yaratan DİSK Emekli-Sen üyelerine ve bütün direnişçi işçilere selam olsun! Yukarıdan aşağıya çoğalarak Ankara asfaltına inen işçilere, ‘Sendika hakkımız engellenemez’ diye haykıran işçilere, dövüşen; dövüşürken vurulan işçilere selam olsun! Direnişin 50. yılında yüreklerimize kazınan o sloganı bugün bir kez daha hatırlıyor ve yükseltiyoruz.” dedi.

Şube Başkanı Çam, sendikanın mahallelerde temsilcilikler oluşturarak sendikal örgütlenme çalışmalarına devam kararı aldığını da ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.