Disipline sevkedilen Dikbayır’dan manidar paylaşım!

Disipline sevkedilen Dikbayır’dan manidar paylaşım!
21.11.2023
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk ettiği Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır manidar bir paylaşımda bulundu.

Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın istifası beklenirken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hızlı davranarak eski dava arkadaşını Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk etti.

2016 yılında MHP’de Sakarya’dan Hüsamettin Atasever ve Niyazi Korkusuz ile birlikte olağanüstü genel kurul için imza veren üst kurul delegelerinden olan Ümit Dikbayır, daha sonra İyi Parti’nin kurucular kurulunda yer aldı.

24 Haziran 2018’de yapılan genel seçimde Sakarya’dan ilk sıradan milletvekili adayı gösterilen Ümit Dikbayır, daha sonra partinin mali işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı oldu.

Meral Akşener tarafından 14 Mayıs’taki seçimlerde bir kez daha ilk sıradan milletvekili adayı gösterilen Dikbayır, ikince kez Meclis’e girdi.

Seçim döneminde milletvekili adaylıklarının tespitinde yaşanan tartışmalar, kamuoyuna çok sonra yansıdı. Meral Akşener, partinin hesaplarının kontrolü için aralarında milletvekillerinin de olduğu bir heyet oluşturdu.

Gündeme gelen iddialarda Meral Akşener’in oğlu Fatih Akşener ve Meral Akşener’in sekreteri Esma Bekar ve eşinin de ismi geçti.

Ümit Dikbayır’ın adı geçenlerin hesaplarının araştırılması için geçen hafta yaptığı hamleye Akşener bugün karşılık verdi. Dikbayır’ın istifası beklenirken, Meral Akşener hızlı davranarak ihraç sürecini başlattı. Böylece Ümit Dikbayır’ın İYİ Parti TBMM Grup Disiplin Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu’ndan istediği “hesapların kontrolleriyle ilgili iddialar” da boşa düştü.

Dikbayır, sevk kararının duyulmasının ardından sosyal medya hesabından kısa bir paylaşım yaptı.

Ümit Dikbayır mesajında, “Bazen, istenilenleri yapmazsanız, istenmez olursunuz… ALLAH Büyük…” dedi. Dikbayır, Akşener’in kendisinden istediği ancak yapmadığı talimatla ilgili bilgi vermedi.

Öte yandan kamuoyuna “kuzen”, “akraba” diye yansıtılmasına rağmen Meral Akşener ile Ümit Dikbayır arasında her hangi bir akrabalık ilişkisi bulunmuyor.

(ciddigazete.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.