Dilan Polat, eşi ve muhasebecisini suçladı

Dilan Polat, eşi ve muhasebecisini suçladı
04.11.2023
A+
A-

Dilan Polat, para işleriyle eşi Engin Polat ve muhasebe biriminin ilgilendiğini, Engin Polat’ın babası Sezgin Polat da “her şeyi avukatın ayarladığını” söyledi.

Dilan ve Engin Polat çiftinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 şüpheliden 18’i adliyeye getirildi. Polat çiftinin ilk ifadeleri de ortaya çıktı. Sorgu sırasında ağlayan Dilan Polat’ın şirket hareketleriyle eşi Engin Polat ve muhasebecilerin ilgilendiğini söyledi. Polat çiftinin aylık gelirinin 150-200 bin TL olarak beyan ettikleri ortaya çıktı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, haklarında “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet” suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çiftinin ilk ifadeleri ortaya çıktı.

DİLAN POLAT SORGUDA AĞLADI

Engin Polat ve Dilan Polat’ın emniyette verdikleri ifadeler ortaya çıktı. Dilan Polat’ın sorgu sırasında ağladığı ve bütün şirket hareketlerinden eşi Engin Polat ile muhasebecilerin ilgilendiğini söylediği öğrenildi.

Dilan Polat ve Engin Polat’a sorulan sorulardan biri, operasyondan kısa bir süre önce neden adres değişikliği yaptıkları oldu. Çiftin bu soruya “çocuklarımızın okulu için” diye cevap verdiği, aylık gelirlerini ise 150-200 bin olarak beyan ettikleri belirtildi.

“BEN SADECE REKLAM YÜZÜYÜM”

Öte yandan Dilan Polat’ın kendisine yöneltilen sorulara, “Şirketlerin hareketleri, para giriş çıkışlarıyla eşim ve muhasebe birimi ilgileniyor. Ben sadece reklam yüzüyüm” şeklinde cevap verdiği öğrenildi.

ENGİN POLAT: PARALARI BİRİKTİRDİK

Engin Polat’ın ise söz konusu iddiaları kabul etmeyerek, “Şirket açtım kapattım doğru, battı şirketim. Yolsuzluk yapmadık, bu paraları biriktirdik. Çalıştık emek verdik” dediği öğrenildi. Engin Polat’ın babası Sezgin Polat’ın ise suçlamaları kabul etmeyerek her şeyi avukatları Ahmet Gün’ün ayarladığını söylediği ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan Ahmet Gün’ün ise aylık gelirini 300 bin olarak gösterdiği, şirketlerin sadece avukatlığını yaptığını ifade ettiği öğrenildi.

SAVCILIĞA GETİRİLDİ

Sağlık kontrolünün ardından Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edilen 18 şüpheli, Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’na getirildi.

66 SAYFALIK SORU

Dilan ve Engin Polat emniyette en son sorguya alındı. Mali Şube Müdürlüğü’nde yaklaşık 6 saat süren sorguda Dilan Polat’a 26, Engin Polat’a ise 40 sayfadan oluşan soru yöneltildi.

(ciddigazete.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.