DEVA Partili Avşar’dan ‘sağlık sistemi’ne eleştiri

DEVA Partili Avşar’dan ‘sağlık sistemi’ne eleştiri
07.12.2023
A+
A-

DEVA Partili Avşar: ’Giderlerse gitsinler’, ‘Para için gidiyorlar’ diyen hükümet, doktorlarımızdan özür dilemeli ve acil çözüm üretmeli.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar Meclis’te yaptığı konuşmasında sağlık sisteminin geldiği noktayı eleştirdi.

Avşar, iktidarın yanlış tutum ve politikaları sebebiyle nitelikli insan kaynağımızın yurt dışına kaçtığını, son verilere göre 13 bin civarında doktorumuzun yurt dışına çıktığını ve vatandaşın nitelikli sağlık hizmeti alamayarak mağdur olduğunu dile getirdi.

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan Avşar, “Memleketin dört bir yanından olduğu gibi seçim bölgem olan Tekirdağ’ımızda da vatandaşlarımızın sağlığı, yeterli doktoru ve nitelikli sağlık hizmeti olmayan koca koca binalara emanet.” dedi.

https://drive.google.com/file/d/1K2zggciaaOki66JohHpUAbJOKonn0-ba/view?usp=sharing

‘Hastane kuyruklarını bitirmekle övünen iktidar o kuyrukları şimdi online’a çevirdi. Hasta; çaresiz, dermansız evde beklettiriliyor’

Konu ile ilgili yerel basın ve vatandaşlardan her gün onlarca sorun ve şikayet aldıklarını dile getiren Avşar, “Vatandaş mağdur, acil ameliyat denildiği halde 15 gün sıra bekleyen, muayene için ancak 2 ay sonrasına sıra alabilen hastalarımız var. Randevu alınamıyor ya da günler sonrasına veriliyor. Hastane kuyruklarını bitirmekle övünen iktidar o kuyrukları şimdi online’a çevirdi, hastayı; çaresiz, dermansız evde beklettiriyor.” dedi. 

‘Sorunun sebebi, nitelikli insan kaynağımızı yurt dışına kaçırmamızdır. 13 bin civarında doktorumuz yurt dışına çıkmıştır’

Sağlık Bakanı’na seslenen Avşar, “Bu sorunun sebebi, nitelikli insan kaynağımızı yurt dışına kaçırmamızdır. Son verilere göre 13 bin civarında doktorumuz yurt dışına çıkmıştır. “giderlerse gitsinler”, “bunlar paracı, para için gidiyorlar” diyen hükümet doktorlarımızdan özür dilemeli ve her gün daha da büyüyen bu sorun yokmuş gibi davranmayı bırakarak, acil çözüm üretmelidir.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.