DEVA Partili Avşar: Toplumun demokrasi ve medeniyet turnusolü kadındır

DEVA Partili Avşar: Toplumun demokrasi ve medeniyet turnusolü kadındır
08.03.2024
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle yaptığı basın açıklamasında, kadının toplumdaki yeri belirlediğini söyledi.

Avşar, 2023’te 315 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü, şüpheli kadın ölümlerinin sayısının da 248 olduğunu aktardı.

“Kadının toplumsal hayattaki varoluşu toplumun demokratik ve çağdaş medeniyetler düzeyini gösterir”

“Toplumun demokrasi ve medeniyet turnusolünü; cinsiyetçi yargı kalıpların varlığı, kadınların toplumda varoluşu, eşitlik ve adalet yaklaşımı belirler.” diyen Avşar; “Toplumsal doğmalar ve dar kalıplar yıkıldıkça; kadının toplumsal hayattaki rolü ve varlığı hissedilir düzeyde arttıkça; işte, evde, sokakta rahat, serbest ve eşit oldukça toplum demokratik ve çağdaş medeniyetler düzeyini yakalamış demektir.” şeklinde konuştu.

“Ne yazık ki, ülkemiz bu sınavda da kırık not almıştır”

“Kadın mutluysa toplum huzurlu olur, kadın yaşıyorsa toplum yaşar.” diyen Avşar, “Ne yazık ki, ülkemiz bu sınavda da kırık not almıştır. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2023’e ilişkin erkek şiddeti verilerine göre 2023’te 315 kadın, erkekler tarafından öldürüldü, şüpheli kadın ölümü de 248’dir. Kadınların yüzde 41’i evli olduğu erkek tarafından katledildi.” şeklinde konuştu.

“Kadınlarımız sevdikleri tarafından öldürülüyor”

Avşar; “Evet, kadınlarımız sevdikleri tarafından öldürülüyor. Bu tahammül duvarlarını yıkan, kabul edilebilmesi mümkün olmayan duruma toplum olarak “DUR” demeli ve kadınlarımızın toplumda hak ettiği yere kavuşması için mücadelemize tüm varlığımızla devam etmeliyiz.” diye konuştu.

Sözlerinin sonunda “mutlu kadın huzurlu toplum” ilkesini bir kez daha hatırlatan Avşar, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.