DEVA Partili Avşar: İkramiye, bayram şekerine yetmiyor

DEVA Partili Avşar: İkramiye, bayram şekerine yetmiyor
09.04.2024
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar Ramazan Bayramı dolayısıyla basın açıklamasında bulundu.

Eski bayramları hatırlatan Avşar; artık bayramlıkların alınamadığını, alabildiğince dolan pazar sepetlerinin olmadığını, geniş bayram sofralarının kurulamadığını, tezgâha ürünlerin yetişmediğini, ikramiyenin bayram şekerine dahi yetmediğini dile getirdi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Avşar; “Eski bayramlar; geceden bayramlıklarını yastık altında tutan çocukların sevinci, gurbette üniversite okuyan gencin eve gitme heyecanı, gönlünce çocuklarına bayramlık alabilen babaların huzuru, semt pazarında alacakları arasından tercih yapmak zorunda kalmayan sepetini alabildiğince doldurabilen annelerin mutluluğu, tüm aile fertlerini bir araya getiren babaannelerin geniş ve cömert sofraları, dedelerin torunlarına düşünmeden harçlık verebilmenin mutluluğu, “pazar bereketlenecek, tezgâhları dolduralım” diyen esnafın gülen yüzü, kucaklaşma ve helalleşme anlarıydı.”, şeklinde konuştu.

“Bu bayramlar şimdi anılarda kaldı. Mutlu bayramlar semtimize uğramaz oldu”

Avşar; “Artık bayramlıklar yok, gençler bir sonraki bayram eve giderim avuntusunda, alabildiğince dolan pazar sepetleri yok, geniş ve cömert bayram sofraları yok, bayram harçlığı birikmiyor, tezgâha ürün yetişmiyor, ikramiye bayram şekerine yetmiyor, insanlar kutuplaşmış, herkes gergin.”, ifadelerini kullandı.

“Bütün varlığımızla zengin, üretken, müreffeh bir Türkiye için çalışacak; bu haksız, adaletsiz düzeni yeneceğiz”

Sözlerinin sonunda halka hitap eden Avşar; “Sevgili çocuklar, gençler, anneler, babalar, o eski bayramları elbirliğiyle tekrar geri getireceğiz. Tekrar pazar sepetlerimiz dolacak, tekrar sofralarımız şenlenecek, tekrar toplumsal huzura kavuşacağız.”, dedi.

Avşar sözlerine şöyle son verdi: “Sakın umutsuzluğa kapılmayın! Biz bütün varlığımızla zengin, üretken, müreffeh bir Türkiye için çalışacak; bu haksız, adaletsiz düzeni yeneceğiz. O eski bayramlarda mutlulukla buluşacağız. İyi bayramlar.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.