DEVA Osmangazi İlçe’den Beşyol esnafına ziyaret

DEVA Osmangazi İlçe’den Beşyol esnafına ziyaret
20.10.2022
A+
A-

DEVA Osmangazi İlçe Yönetimi, senelerdir kördüğüm olan Büyükşehir ve Osmangazi belediyeleri tarafından başlatılan İstanbul Caddesi’ndeki kamulaştırma çalışmalarında mağdur olan esnafı dinledi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın “Eylem Planları” çerçevesinde sahaya inen Osmangazi ilçe  yönetimi önemli tespitlerde bulundu.

İlçe Başkanı Yasin Gök; İstanbul Caddesi’ni Bursa’nın kordonu yapmak için 2016 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından başlatılan ama yoğun itirazlar nedeniyle rafa kaldırılan çalışmaların şimdiki yönetim tarafından tekrar başlatıldığını hatırlattı.

  

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın buradaki 3 binden fazla esnafın çığlığını duymamak için adeta direndiğini ifade eden DEVA Partisi Osmangazi İlçe Başkanı Gök, ”Bursa’da sorunlara çözüm üretilemiyor, kördüğüm haline gelmesi için adeta göz yumuluyor! Böylesine bir tahliye işleminde buradaki esnafa öncelikle bir yer tayin edilmesi gerekirken, Büyükşehir kış uykusunda! Buradaki esnafın umudu olan Çataltepe’de de hali hazırda bir mağduriyet söz konusu. Kamulaştırmada metrekareye baktığında 3 milyon liradan fazla değeri olan yere 300-600 bin lira arasında bir değer verilmesi de insafsızlık! Küçük Sanayi’de kiraların 15 binden başlaması da buradaki esnafı çok zor duruma düşürüyor. Sadece buradaki esnaf var olmak için, hayatta kalmak için savaş vermiyor! Bursa Textile Show’da standları ziyaret ettik. Bursalı tekstil firmaları işlerin durgunluğundan ve özellikle Avrupa pazarındaki sipariş düşüklüğünden şikayetçi. Artan maliyetler üretimi durma noktasına getirmiş ve işçi çıkarmalar başlamış. Bursa’yı ekonomik durgunluk bekliyor.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.