Demokrat Partililer, Bursa’da sokakları aşındırıyor

Demokrat Partililer, Bursa’da sokakları aşındırıyor
07.06.2018
A+
A-

24 Haziran seçim çalışmaları nedeniyle oluşturdukları ekiplerle Osmangazi’deki hem faaliyetlere katılan, hem de mahalleleri dolaşan Demokrat Parti Bursa ilçe teşkilatları sahalardaki sonuçlardan memnun.

Çalışmalar ve genel-yerel konular hakkında üyelere bilgilendirme yapan Demokrat Parti Osmangazi ilçe Başkanı Çağrı Kaplan; “Seçime 2,5 hafta kala vatandaşlarımızın Millet İttifakı bileşenlerini bir alternatif olarak benimsemesinden, tarafımıza olan ilgiden memnunuz. İlçe teşkilatımızın yöneticilerinin başkanlığında, üyelerimizin fedakarlıkları ile oluşturduğumuz ekiplerimiz, çalışmaları sırasında karşılaştıkları sorunları not ederek bizlere ulaştırıyor. Bizde gereken resmi kurumlara. Taleplerin takibini yapıyoruz. Gerektiğinde hızlandırmak için müdahalelerde de bulunuyoruz. Ramazan ayı münasebeti ile katıldığımız iftar ve sahur programlarında seçim satında olduğumuz için, özellikle iktidar partisinin bu özel etkinlikleri nokta mitingine çevirme gayreti içersinde olduklarını görüyoruz. İbadet Yüce Mevlam ile bireyin kendisi içinde özeldir. İftar ve sahurda ibadetin güzel bir parçası, burada yapılan siyasi içerikli konuşmalar anlam bütünlüğü, ibadetin kutsallığını zedeliyor, eğer söz verilirse siyasiler burada sadece selamlama konuşması yapmalı. Kurumsal olarak yaptığımız tüm Ramazan etkinliklerinde özellikle bizler bunun üzerinde durduk” dedi.

BAKANLIKLAR TASFİYE EDİLECEK!

Genel ve yerel konularda da görüşlerini açıklayan Başkan Kaplan, AK Parti’nin 24 hazirandan sonrada tek başına Hükümet kuracakmış gibi ileriye dönük bazı planlamalar yapmasını doğru bulmadıklarının altını çizdi.

Kaplan şunları söyledi: “24 haziran seçimlerin sonuçları ne olursa olsun, Türkiye yapısal olarak kabuk değiştirecek. Ancak; 16 yıldır, son 2 yılı tartışmalara açık olan AKP İktidarının devam edeceği, yada devam edemeyeceğini 24 haziran sonuçları son noktayı koyacak. Normal şartlar altında seçimlere 17 ay kala siz eğer baskın seçime giderseniz, uyum yasalarını mecliste uzlaşarak çıkartacak kadar vakit varken, siz sandığı milletin önüne koyarsanız, son kararı vatandaşlarımız vereceği anlamına gelir. Son yapılan anketlerde ne Cumhur nede Millet İttifakı tek başına iktidar olabiliyor. Kararını vermeyen yüzde 25’lik bir kitlede çabası. Siz bu şartlar altında, kendi iktidarınız zamanında kendi inisiyatifinizle kurdurarak vücut bulan bazı bakanlıkların, yeni sistemle birleştirilmesini öngörülüyorsunuz. O zaman bizde soralım, madem bu bakanlıklar fazlalıktı, ne diye açtırdınız!, yada soruyu tersten soralım madem gerekliydi şimdi niye kapatma gereği duyuyorsunuz! 26 bakanlığın 14’e düşürüleceği söyleniyor. Bariz örnek verelim, Bursa Ahmet Vefik Paşa Tiyotrosu misal, yeni sistemde tasfiye edilen Kültür Bakanlığı yerine, Milli Eğitimin bir parçası olacak. Başı, ortası, sonu belli olmayan bir sistemi ya 24 haziranda onaylayacaksınız, yada Türkiye’yi tekrar 1923 ruhu ile buluşturacaksınız. Karar sizing.”

MEZARLIKLAR VİLLA FİYATLARI İLE YARIŞIYOR!

Yerel konularda önemli konularda da açıklamalarda bulunan Başkan Çağrı Kaplan; “Vatandaş 24 hazirana kilitlendi. Son dönemlerde olan ekonomik çalkantı ile dövizin hop artıp, hop oturması piyasalarda tusunami etkisi yarattı. Doğal olarak piyasada değer kaybından alış-veriş durdu. Sıkıntılı süreç en çok inşaat sektörünü vurdu. Bazı firmalar 1 temmuza kadar yapılarına kilit vurdu. Neredeyse dakika başına zam gelen pompa fiyatları nedeniyle toplu taşıma araçları, günlük yakıtlarında yüzde 20 oranında ekleme yapmak zorunda kaldı. Şoför Odaları temsilcileri ve Büyükşehir teşekkülü lastikli araçlar, ulaşım zammı yapmak için hazırlık içinde olduklarını öğrendik. Yüzde 8 ila 13 oranında zam yapmak istiyorlarmış. Bu hayat pahalılığında vatandaşlarımız evine ekmek götüremezken, yeni zam yapılması, hayat şartları açısından şoför esnafı için haklı gerekçe olabilir ama genelde ne kadar doğrudur. Osmangazi belediye başkanı sayın Mustafa Dündar, hizmet süresi içersindeki icraatlarını gazeteci arkadaşlarımıza tuttuğu otobüsle attıkları turla gösterdi. Bize aynı imkanı sağlamadığı için ilçeye çakılan çivilerin boylarını bilmiyoruz. Sayın başkan, Demirtaş nahiyesi için yaptığımız hizmetlerden dolayı 17 binden nüfusu 70 bine geldiğini, beyan etmiş. Bir otobüsle de ne zaman isterse birlikte Demirtaş’a, Hamitler- Yunuselin’e, Kentsel Dönüşümün örnek olduğu Soğanlı’ya gidelim, vatandaşlarımızın geldiği iddia edilen hizmetin neresinden memnun olmadığını onların ağzından dinleyelim. AKP iktidarı her yeri betonlaştırdığı için yeşilin adını Beton Bursa yaptık! Dün bir mektup aldık. Vatandaşımızın ismini söylemeyeceğim. Doğduğu, büyüdüğü köye gömülmek isteyen bir teyze, zamanında kendine mezar yeri alamadığı için şimdi almak istemiş! Büyükşehir ile birlikte tüzel kişiliklerini kaybeden köylerde mezarlık fiyatları 1+1’lerle yarışır hale gelmiş. Teyzeden 1 kişilik mezarlık için 45 bin lira istemişler! Demek ki; aile yeri isterse fiyat Bademli’de villa fiyatı olacak! Hamitler Mezarlığında fiyatlar 8 bin liradan başlıyor. Belediyeler memleketinize kadar cenazenizi gönderse de, dağıtılan pideye kadar karşılasa da mezarlık aile yakınına ait. Adımızı sosyal devlet yaptık, ama sosyalleşemedik!” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.