Demokratlar, Bursa’da ‘’şahlanma vakti’’ dedi

24.12.2018
A+
A-

Demokrat Parti Bursa İl Kongresi, Genel Başkan Gültekin Uysal’ın ve Genel Merkez yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Nilüfer Küçük Sanayi’de gerçekleşen kongreye CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca, İYİ Parti İl Başkanı Yahya Bahadır, Demokrat Parti’nin komşu illerinin il ve ilçe başkanları, STK-oda-sendika temsilcileri katıldı.

Kısa bir süre önce ataması yapılan Çağrı Kaplan’ın tek liste olarak girdiği kongrenin divan başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Fevzi Yalçın yaparken, Kaplan’ın yönetim kurulu listesinde Mümin Tenekeci, Tolga Kornoşor, Sönmez Azak, Serpil Yavaş, Ercan Açlan, Yaşar Sarıbaş, Erkan Ünal, Recep Aydın, Salih Sukas, Sibel Cömert, Muammer Özer, Necdet Makar, Hasan Ergün, Ali Kaya Turhan’dan oluştu.

ARTIK DUR DEMENİN VAKTİ GELMEDİ Mİ?

DP Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan, kongrede yaptığı konuşmada geçmişten aldıkları derslerden vurgu yaparak; “Bugün Genel Başkanımız sayın Gültekin Uysal’ın katılımları ile gerçekleştirdiğimiz kongrede birlik ve beraberliğimizin, Demokratlara bir kez daha güç kattığı gerçeğini tekrar görmüş olduk’’ dedi.

Önümüzdeki süreçte 17 ilçede ve Büyükşehir’de gerçek Demokratlarla 31 Mart yerel seçimlerine katılarak, ‘bizde varız’ diyeceklerini belirten İl Başkanı Kaplan, ‘’Demokrat kadroları, geçmişin nasıl yüz akı olduysa, yeniden aynı azim ve kararlılıkla belediye yönetimlerine taliptir. 2004 yılından beri Bursa’nın geneline hakim olan iktidar partisinin belediyecilik ile günümüzde sergilediği yönetim anlayışı ve yaptığı icraatları ortadadır. Artık buna bir dur demeyecek miyiz? Vatandaşlarımızın her sorununda yanında olduk, bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

DEMOKRATLAR HER BÖLGEDE SEÇİME GİRECEK

İl başkanı Kaplan’ın ardından kürsüye çıkan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, 70 yılı aşan bir siyasi varlık olarak DP’nin de tüm teşkilatlarıyla yerel seçimlere hazırlandığını söyledi.

Genel Başkan Uysal; “DP olarak 24 Haziran seçimleri öncesi ifade ettiğimiz gibi Türkiye’yi iki kutupluluğa mahkum etmemek, Türkiye’de vatandaşın gerçek gündemini, konuşacak bir siyasi iklimin hakim olmasını her daim birinci önceliğimiz olarak tayin ettik. Bu açıdan baktığımızda da önümüzdeki süreçte elbette 70 yılı aşan bir siyasi varlık olarak Demokrat Parti de tüm teşkilatlarıyla beraber yerel seçimlere hazırlanmaktadır” dedi.

Yerel seçimlerde ittifak yapıp yapmayacaklarına yönelik bir soru üzerine Uysal, bir önceki seçimde “Millet İttifakı” olarak ortaya koydukları tavra benzer birtakım birlikteliklerin sağlanması konusunda kendilerine de talep olduğunu söyledi.

Uysal, sözlerini şöyle tamamladı: “Bütün partiler kendi kurullarında vatandaşlarımızın taleplerini de göz önüne alarak elbette bir değerlendirme yapacaktır. Yerel seçimin genel seçimle bütünleşen bir havası var. Bunun icabı olarak bu beklentileri karşılamak noktasında bir yandan kendi hazırlıklarımızı yapacağız ama öbür tarafta bu ortak paydaların daha da genişletilmesi adına olumlu tavrımızı sürdüreceğiz. Türkiye’de oluşan bu iklimin, toplumsal muhalefetin meşru alanını genişletmek noktasındaki taleplere de siyasi partilerin çok kayıtsız kalmayacağı kanaati içindeyim” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.