Demokratlar, Bursa’da sahaya iniyor!

26.07.2018
A+
A-

Demokrat Parti Osmangazi İlçe Teşkilatı yönetimi ve komisyon üyeleri önümüzdeki hafta mahalle teşkilatlarını ziyaret ederek durum değerlendirmesi yapacaklar.

Demokrat Parti Osmangazi İlçe Başkanı Çağrı Kaplan; “Yerel seçimler için hazırlık aşaması olarak düşündüğümüz bu ziyaretlerimizde, mahallelerin sorunlarının yanında kronikleşmiş yaralara da el atmayı düşünüyoruz. Arkadaşlarımız 149 mahalle için bir çalışma takvimi hazırladılar. Biz yerel sorunlara bu dönemde biraz daha odaklanacağız” dedi.

KÜLTÜRPARK CANLANDIRILMALIDIR!

DP ilçe binasında üyeler ile bir özel toplantı gerçekleştiren Kaplan; “İlçemiz, Bursa’nın en büyük ve en kalabalık nüfusuna sahip olmasının yanında Osmanlı’ya da ilk başkentlik yapmış, tarihi bir mirasa da sahip. Önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan restorasyon çalışmalarını yakından takip ederek parti teşkilatı olarak destek verdik. Şimdiki yönetim bu konuda maddi sorunlar nedeniyle adım atamıyor. Yeni Hükümet Sistemi ve konuyla ilgili Bakanlıklar tarafından tam destek bekliyoruz. Hanlar Bölgesi ve Kapalı Çarşı’nın civarının istimlak edilerek açılması taraftarıyız. Çünkü; bu bölge nefes alırsa, Bursa’nın tarihi mirası da ayağa kalkacak, turizm ve ticaret de atağa geçecektir. Heykel civarında da gün ışığına çıkmayı bekleyen 300 civarında tarihi eser var. Bunların Bursa’ya kazandırılması, 16 yıldır iktidar olan AKP’nin Bursalılara borcudur’’ dedi.

Kültürpark’ın da özel bir işletme sistemine geçilerek turizmde daha etkin hale getirilmesi gerektiğinin altını çizen Kaplan, ‘’Bursa’nın akciğeri olan Kültürpark’ın Bursa’nın değerlerinin buluştuğu bir adres olması için üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. 80’li yıllarda Bursa burada buluşuyordu. Bursa tekrar eski günlerini, eski hatıralarını yaşamalıdır” dedi.

BÜROKRATA DEĞİL VATANDAŞA SOR!

Demokrat Parti İlçe Başkanı Kaplan, Osmangazi’nin yapısal anlamda da değişmesi gerekliliğinin altını belirterek, “Osmangazi Belediyesi gücü oranında yatırımlar yapıyor. Bunları yaparken, belediye bürokratlarının yönlendirmesi ile bu icraatları gerçekleştiriyor. Örneğin; Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, o mahallenin ekonomik olarak önünü açtı. Ancak Soğanlı’ya girdiğiniz anda, 2 farklı dünya ile karşılaşıyorsunuz. 11 Eylül Bulvarı ile Çelebi Mehmet Bulvarı arasında bir kısım modern 5 ve 8 kat aralığında yaşam, caddelerin diğer sokaklarında ise 2 ile 4 kat arasında gecekondular ile Bursa’nın en eski yerleşim birimi. Kat karşılığı olarak yapılan kentsel dönüşüm ile Osmangazi Belediyesi, Türkiye’nin en zengin mülk sahibi olan 6’cı belediyesi olmuştur. Dönüşüm planlamasında diğer Soğanlı sakinleri düşünülmediği için yerleşim birimleri adeta Berlin duvarının geçmişte kentleri ikiye böldüğü gibi bölmüştür. Oradaki sakinler ile görüştüklerini biliyoruz yetkililerin ama, sonuca ulaşamıyorlar. Bu gibi mahallenin kaderini değiştirebilecek yatırımların, önce o bölgenin sakinleri ile etraflıca konuşulması gerekliliğine inanıyoruz. Yakın bir zamanda Osmangazi Belediye Başkanı sayın Mustafa Dündar’ın da bu konuda inisiyatif alarak sorunu çözeceğini düşünüyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.