Demokrat Parti‘den sert ‘Süleyman Demirel’ savunması

Demokrat Parti‘den sert ‘Süleyman Demirel’ savunması
18.01.2021
A+
A-

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın AKP Yozgat 7. Olağan İl Kongresi’nde 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel hakkında sarf ettiği sözlere sert yanıt verdi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, sosyal medya hesabı @DPGultekinUysal resmi hesabından yaptığı açıklamada “AKP önce FETÖ ile işbirliği içinde ‘devleti ele geçireceğiz’ diyerek devleti çökertmenin hesabını versin!” dedi.

Genel Başkan Uysal attığı twitlerde şunları ifade etti:

“Demirel’in demokrasi mücadelesi, bu mühtedi demokratların mücadelesi gibi, 3 günlük zindan mazisinden ibaret değil”

Mühtedi demokrat’ AKP için DEMOKRASİ, konjonktürel bir program! Aynası iştir kişinin, görünür rütbe-i aklı eserinde! Demokraside küme düşmüş, hukuksuzlukta zirve yapmış bir yere getirdiniz Türkiye’yi! Söz bitmiş şimdi beyhude çabayla yerim dar diye laf üretmeyin!

Cumhurbaşkanımız, liderimiz Süleyman Demirel’in demokrasi mücadelesi, bu mühtedi demokratların mücadelesi gibi, 3 günlük zindan mazisinden ibaret değil, bedeli Yassıada’da, İmralı’da idam sehpalarında, Hamzakoy’da, Zincirbozan’da ödene ödene gelmiş bir mücadeledir!

“Ünal, ülkenin yuvarlandığı çukuru zihin bulandırarak örtme çaresizliğini dışa vurmuş”

Yeri gelmiş Faruk Gürlerleri gümlete gümlete, yeri gelmiş ABD üstlerini kapata kapata cesaretle irade koyarak demokrasinin, milli iradenin hakkını vererek 2002’den önce yok varsaydığınız bu ülke bugüne geldi.

Şimdi AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal tevil götürmez bir zırvalık kabilinden lafazanlıkla ülkenin yuvarlandığı çukuru zihin bulandırarak örtme çaresizliğini dışa vurmuş.

AKP önce FETÖ ile işbirliği içinde ‘devleti ele geçireceğiz’ diyerek devleti çökertmenin hesabını versin!

AKP, yıkım mühendisliği ile TC Devletini getirdikleri yerin hesabını bir gün elbet bu millete verecektir!”

Enginyurt: “Demirel size çok ağır gelir”

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise attığı twitlerde “Demirel size çok ağır gelir. Süleyman Demirel üzerinden çirkin yalan yakışmamış” açıklamasında bulundu.

Enginyurt şunları söyledi:

“Hayırdır! Ak Partili arkadaşlar, SAYIN SÜLEYMAN DEMİREL düşmanlığı nereden çıktı? Anlaşılan deniz bitti,eski defterleri karıştırarak günü kurtarmaya çalışıyorsunuz? Yakışmıyor, rahmetli olmuş insanlarla uğraşmanız. DEMİREL SİZE ÇOK AĞIR GELİR.

Ak Partili @mahirunal, Rahmetli Sayın Süleyman Demirel’i örnek göstererek uydurma bir yalanla, Sayın Cumhurbaşkanı @RTErdogan’a sahip çıkma gayretin beyhude olmuş. Süleyman Demirel üzerinden çirkin yalan yakışmamış. Demirel, Darbe mağduru ve DARBELERİN DÜŞMANIDIR. Ayıp ettin!

Rahmetli Menderes, Demirel, Erbakan, Ecevit, Türkeş bu ülkeye fabrikalar, barajlar köprüler yaptı. Ne varsa satanlar, Eski Türkiye diye karalamaya çalışıyor ya! Yazık gerçekten çok yazık.”

Demokrat Parti Gençlik Kolları ise #özürdilemahirünal hashtagi ile attığı twitlerle AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’a tepkilerini dile getirdi.

(habererk.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.