Demokrat Parti Mudanya: Mudanyalıların ihtiyaçları neden hep 2. planda?

Demokrat Parti Mudanya: Mudanyalıların ihtiyaçları neden hep 2. planda?
10.03.2023
A+
A-

Demokrat Parti Mudanya İlçe Kongresi’ne aday olan Yaşar Yanıklar’ın sözleri, gündeme damga vurdu.

Kongreye İl Başkanı Çağrı Kaplan, GİK Üyeleri Ahmet Okur ve Ali Kamil Goral, MYKK Üyeleri Süleyman Yuşa ve Nazif Kara, Demokrat Parti İlçe Başkanları, CHP-İYİ-DEVA-Saadet Parti ilçe başkanları, STK Yönetimleri ve Demokrat sevdalıları katıldı.

Divan Başkanlığı’nı Çağrı Kaplan’ın üstlendiği kongrede katip üyelikleri ise Orhangazi İlçe Başkanı Baki Bekar, Karacabey İlçe Başkanı Ahmet Kaymaz, Keles İlçe Başkanı Kaya Ali Argın, Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Akgün’den oluştu.

Millet İttifakı ilçe başkanlarının kısaca selamlama konuşması yaptığı kongrede milletvekili ve belediye başkanlığı adayı olan Yusuf Öz; “Depremden sonra siyaseti bir kenara bıraktık. Ama hayatın doğal akışına döndüğümüzde karşımıza depremde yersiz yurtsuz vatandaşlarımızın dramları, hergün acımasızca yapılan zamlar çıkıyor. Buna bir dur demeyecek miyiz? 14 mayısta yüce milletimiz sandıkta en hakikat cevabı 21 yıllık iktidara vereceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

GİK Üyesi Ahmet Okur; “Devlet daha güçlü olsun, Türkiye’nin basiretsizliği ortadan kalksın diye 6’lı Masa’yı kurduk ve güçlü bir irade ile 13’cü Cumhurbaşkanı Adayı olarak da sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçerek kamuoyuna bildirdik. Bugün milletimize verdiğimiz sözü tutmakla yükümlüyüz. Bugün iktidar koltuğuna oturanlar güç zehirlenmesi yaşıyorlar. Boğazlarına kadar gözlerini kaplayan hırs içinde vatandaşımıza çile yaşatıyorlar. Artık bu 21 yıllık iktidarın yaptıklarına göz yummayacağız! 14 mayısta gereken milletimiz tarafından yapılacaktır.” dedi.

İl Başkanı Çağrı Kaplan; “Depremde kaybettiğimiz canlara rahmet diliyorum. 85 milyona sabır ve başsağlığı diliyorum. Millet ittifakı adayı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun isminin açıklamasından sonra ittifak bileşenleri tarafından yapılan ilk kongresi olmasının aynı zamanda gururunu da yaşıyoruz. 21 yılda iktidarın ürettiği tek proje “Reis” Milleti sürekli aşalayan bu zihniyet 14 mayısta en büyük hezimeti yaşayacaktır. Mustafa Kemal Atatürk; İstanbul’u işgal eden İngiliz gemileri için “Geldikleri gibi giderler!” demişti. Bizde 6’lı Masa’nın Bursa’da vücut bulmuş hali olarak 14 mayısta 100 yıl sonra iktidara “Geldiğiniz gibi gideceksiniz!” diyoruz. Şaha kalkan milletimizi 14 mayısta korkularından kurtaracağız!” ifadelerini kullandı.

“Kış uykusundan Uyandıracağız!”

Yaşar Yanıklar; “Sayın İl Başkanım Çağrı Kaplan, GİK ve MKK Üyelerim, İlçe Başkanlarım, iktidar olmaya ant içen Kırata sevdalıları partililerim. Mudanyamıza hoş geldiniz hoşluklar getirdiniz. Kahramanmaraş depremiyle sarsılan ülkemizin yaralarını sarmak için bizde tüm teşkilatlarımızla çıktığımız bu yolda depremzede ailelerimizle azığımızın bir parçasını paylaştık. Takdir edersiniz ki; böylesine büyük bir çaplı depremi 21 yıldır iktidar koltuğuna yapışıp kalan partinin üst düzey depremi beklemiyordu! Hem genelde hem yerelde koltuklarında pembe düş gören, kış uykusunda olan iktidarın dileriz ki; bu deprem uyanmasına vesile olsun. Uzman isimlerin yıllar boyunca anlatmaya çalıştığı “Geliyor, uyuma” diye bağırdığı, “neden önlem almıyorsunuz?” diye sorguladığı depremde 50 bine yakın vatandaşımızı kaybettik, 150 bin vatandaşımız ise yaralı. Deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet vefat 85 milyon ağır yaralı olan milletimize baş sağlığı ve sabır diliyorum.” diye konuştu.

Yanıklar sözlerini şöyle sürdürdü:

“Son zamanlarda 6’lı Masa’yı Mudanyamız’da yaşayan 120 bin hemşehrimiz bize soruyor. Demokrat Partimizin son süvarisi lideri sayın Gültekin Uysal, Millet Masası Cumhurbaşkanı Adayı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi hususuyla ilgili olarak; “Biz inançlarımızdan taviz vermeden Türkiye’nin tekrar ayağa kalkması için üstümüze düşen tüm görevlere talibiz. Demokrat Parti çizgisi ülkeyi ayağa kaldıracak en etkin faktördür. Yolumuza devam ediyoruz.” sözleri Demokratların referansıdır. İl Başkanlığı’nın koordinasyonunda Mudanyamız’daki vatandaşlarımızın taleplerini “Kamu Kurumları ve Belediyelerimize” bildirerek bu süreçte köprü olacağız. Siyaseti koltuk için yapanları geçmişte gördük, tarihin tozlu sayfalarında sadece o şahısların isimleri var. Mudanya’da Demokrat dirilişi sağlayabilmek için biz 7/24 çalışacağız. Mudanya’nın en büyük sorunlarından biri turizm hamlesi yapmaya çalışan ilçemizin otopark sorunu olmak üzere yatak sorunu da bulunmaktadır. İmar problemleri nedeniyle imar planları iptal edilmesiyle birlikte birgün önce kapı gibi tapuları olan mülk sahiplerimizden binlercesi mağdur olmuş, bazı vatandaşlarımızın da binaları yıkılmıştır. Yeni imar düzenlemesinin kısa zamanda bitirilerek yasallaşması en büyük dileğimizdir. Sahil şeridimizde yapılan düzenlemedeki bazı imal hataları ise görsel güzelliği de bozmaktadır. Tarihi dokuları tekrar ayağa kaldırılarak ilçe içinde yeni cazibe merkezleri kurulmalı ve bununda tanıtımı sağlanmalıdır. Turizmden beklenen geliri ancak bu şekilde sağlayabiliriz. Katılımlarınız için teşekkür ederim, herşey Mudanya’nın ayağa kalkması için. Bugüne kadar ilçemizde partimizi temsil eden belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz, ilçe başkanları ve yönetimleri, delegelerimizi partimizin sancağını çalışma azimleriyle en tepelere diktikleri için teşekkür ediyorum. Millet Masasının bir bileşeni olarak bizde paydaşımız olan partilerimizle Demokrat Ruhu 120 bin vatandaşımıza aşılayacağız. Çalışacağız vede başaracağız.”

İlçe Başkanı Yaşar Yanıklar ‘devam’ dedi

Tek liste ile gerçekleştirilen Demokrat Parti Mudanya İlçe Kongresi’nde yeniden aday olan mevcut Başkan Yaşar Yanıklar, yeniden başkan seçilerek devam dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.