Demiryolu Sevdalıları Derneği’nden, MHP Bursa İl Başkanlığı’na ziyaret

03.10.2018
A+
A-

22.- 23. Dönem Bursa Milletvekili ve Demiryolu Sevdalıları Derneği Başkanı Kemal Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Bursa İl Başkanı Kurtuluş Coşkun’u ziyaret ederek, “Bursa’ya ve Türkiye’ye Demiryolu istiyoruz” kampanyası çerçevesinde ihalesi iptal olan YHT hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Bursa’yı yakından ilgilendiren Yüksek Hızlı Tren çalışmaları hakkında konuşan MHP Bursa İl Başkanı Kurtuluş Coşkun; Kemal Demirel’in tren ulaşımının tüm ülkede yaygınlaşması için yaptığı gayretli çalışmalarını dikkatle takip ettiklerini söyledi. Coşkun, Bursa için önemli ve gerekli olan her projede olduğu gibi yüksek hızlı tren projesinde de bütün siyasilerin ortak bir paydada birleşmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Mesele Bursa ve Bursa halkının menfaatleri olunca hep beraber destek vermeli ve kentimizin lehine olan projelere sahip çıkmalıyız” dedi.

Yüksek Hızlı Tren projesinin bir an önce hayata geçirilmesi için MHP olarak her türlü desteği vereceklerini ifade eden MHP İl Başkanı Kurtuluş Coşkun bu konu ile ilgili olarak şu hususlara dikkat çekti:

“Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin yüzölçümlerinin neredeyse 1/15’i kadar bir yüzölçümüne sahip olmasına rağmen, yük ve yolcu taşımacılığında kullanılan araç sayıları bakımından karayollarında seyreden araç sayıları neredeyse birbirlerine eşit. Dolayısıyla bu durumun ekonomimize getirdiği akaryakıt ithalat yükü, trafikteki araçların saldığı egzoz gazlarının çevresel sorunlara olan etkisi, yoğun karayolu trafiği nedeniyle meydana gelen trafik kazaları; ki bu bakımdan Türkiye 195 ülke arasında 12. Sıradadır. Ayrıca karayolu taşımacılığının demiryolu taşımacılığına göre neredeyse 5-10 kat daha pahalı olmasının getirdiği olumsuzlukları birlikte değerlendirmek gerekir.”

MHP İl Başkanı Kurtuluş Coşkun sözlerine şöyle devam etti: ”Bütün bu durumlar göz önüne alındığında 2012’de temeli atılan Hızlı Tren Projesi’nin önemi ortada. İlk yapılan projeyle 2016’da tamamlanması planlanan ancak geciken bu projenin bir an önce hayata geçirilmesi, Bursa ve Türkiye ekonomisi bakımından önemlidir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.