Deliler Fatih’in Fermanı filminin galası Bursa’da yapıldı

30.11.2018
A+
A-

Deliler Fatih’in Fermanı filminin oyuncu katılımlı gösterimi Cinemaximum işbirliğiyle CarrefourSA Bursa Alışveriş Merkezi’nde yapıldı.

Deliler Fatih’in Fermanı filminin gösterimi Cinemaximum CarrefourSA Bursa’da 28 Kasım Salı akşamı saat 19.00’ da gerçekleşti. Galaya filmin oyuncu kadrosunda yer alan Cem Uçan, İsmail Filiz, , Batın Uçan, Baran Öztürk, Mehmet Ali Karakuş gibi isimler katıldı. Öncesinde gerçekleşen söyleşi ile oyuncular sinema severlerle sohbet etme imkanı yakaladılar.

Cefic tarafından yönetilen CarrefourSA Bursa Alışveriş Merkezi’nde yer alan Cinemaximum sinemalarında “Deliler” filminin oyuncu katılımlı film gösterimi yapıldı. Osmanlı İmparatorluğu’nun cesur savaşçılarını anlatan filmin ilk gösterimine filmin oyuncuları Cem Uçan, İsmail Filiz, Gülşah Şahin, Batın Uçan, Baran Öztürk, Mehmet Ali Karakuş katıldı. Başrollerini Erkan Petekkaya, Cem Uçan, Yetkin Dikinciler, Nur Fettahoğlu, İsmail Filiz ve Namık Rüstemhanlı’nın paylaştığı çok emek harcanan ‘Deliler’ CarrefourSA Bursa Alışveriş Merkezinde yoğun ilgiyle karşılandı.

FİLMİN KONUSU:

15. yüzyılın ortalarında, Fatih Sultan Mehmet’in, Eflak Voyvodalığına “bizzat” tayin ettiği Vlad Tepeş, görevinin ilk yıllarında Osmanlı’ya sadık kalsa da, sonraları bölge halklarına karşı korkunç zalimlikler yapmaya başlar. Fatih Sultan Mehmet, hangi dinden, hangi milletten olursa olsun, insanlara yapılan bu zulme sessiz kalmayacaktır. Önce elçisiyle bir uyarı yollar. Vlad, elçinin sarığını kafasına çiviletip İstanbul’a gönderince Osmanlı Hakanı için sabır taşar, artık Vlad’ın bu zalimliklerine bir son verme vakti gelmiştir.

Fatih, bu zulmün, tez elden bitirilmesi için Baba Sultan’a emir verir. Baba Sultan, “Deliler Birliği”’nin içindeki korkusuz yiğitlerden yedisini, gözü kulağı olan Kuman’la birlikte, Vlad’ın hüküm sürdüğü Targoviçte’ye gönderir. Bu yedi kahraman; Gökkurt, Aşkar, Mübariz, Çebi, Suskun, Kongar ve Adsız’dır.

Deliler, Vlad’ın çetelerinden gizlenerek Vlad’a ulaşmak yerine, doğrudan çetecilerin üzerine giderek, binlerce mazlumun intikamını teker teker almaya kararlıdır. Yolun sonunda ise, tarihe Kazıklı Voyvoda olarak geçen Vlad Tepeş ve ordusu vardır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.