Davutoğlu: AK Parti’den davet gelirse görüşürüm

Davutoğlu: AK Parti’den davet gelirse görüşürüm
15.09.2021
A+
A-

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ya da eski partisi olan AKP’den kendisine davet gelmesi halinde görüşeceğini söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ya da eski partisi olan AKP’den kendisine davet gelmesi halinde görüşebileceğini söyledi.

TV5’te Mustafa Yılmaz’ın ‘Kulis Ankara’ programına konuk olan Davutoğlu, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Ahmet Davutoğlu, Mustafa Yılmaz’ın, “Gelin, bir şeyler oldu… Beyaz sayfa açalım diye davet gelse Sayın Cumhurbaşkanı’ndan, AK Parti’den görüşür müsünüz” sorusuna şu cevabı verdi:

‘BAYRAMLAŞMA TEKLİFİMİZİ REDDETTİLER’

“Görüşürüm, çok açık. Kimden davet gelirlerse gelsin görüşürüm. Benim şahsıma ne yapmış olurlarsa olsun, Hz. Mevlana’nın talebesiyim, gel derim, kimseye git demem. Sayın Cumhurbaşkanı ve AK Parti iki yıldır bizim bütün bayramlaşma teklifimizi reddettiler. Ama görüşmek ayrı şey, iş birliği ve destek ayrı şey, ittifak ayrı şey. Görüşürüz herkesle, iş birliği ise ilkesel bir konudur.

‘EYLEMİ GÖRMEMİZ LAZIM’

Getirsinler temiz siyaset, ciddi bir şekilde… Bütün ailelerin devletteki yetkisini dışarı alsınlar alkışlarım, sonuna kadar destek veririm. ‘İhale yasasını tümden gözden geçiririz’ desinler, uygulasınlar. Adli yıl açılışında adalet konusunda bir sürü vaaz dinledik, ya sorumlusu sizsiniz. Eylemi görmemiz lazım. Düzelsinler, doğru davransınlar, alkışlarız. İttifak meselesi ise seçim ortamında görülecek bir şeydir. Şu anki AK Parti ile ittifak yapsaydım ayrılmazdım zaten, onlarla birlikte bir şeylerin düşenceğine inancımı kaybettim.

BEYAZ SAYFA KONUSU

Beyaz sayfa için hale bakarım, hani benimle birlikte beyaz sayfa açmışlardı? Seçime öyle girdik, 1 Kasım’da ben bunları yazdığımda seçim beyannamesine kimse itiraz etmedi. Meclis’e siyasi ahlak yasasına gönderdiğimde Cumhurbaşkanı itiraz etti, ‘İmzalamam gelirse’ dedi. seçim beyannamemizde var niye itiraz etmediniz? ‘Seçimi kazanmamız lazımdı’ ben böyle siyasete karşıyım.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.