Cumhur’da ’emekli zammı’ çatlağı büyüyor

Cumhur’da ’emekli zammı’ çatlağı büyüyor
07.08.2023
A+
A-

AKP’nin emekli maaşlarına verdiği zamma Cumhur İttifakı ortaklarından MHP, YRP ve BBP’den sonra DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da tepki gösterdi.

AKP Hükümeti’nin emekliye yaptığı yüzde 25 zamma rağmen bazı emeklilerin maaşlarının değişmemesine tepkiler artarak devam ediyor.

Daha önce emeklilerin maaşlarının yetersizliğine vurgu yapan Cumhur İttifakı’nın ortakları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan ile Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin ardından ittifanı küçük ortağı DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da emekli maaşlarına karşı ses yükseltti.

Aksakal, “Bugün açlık sınırının dahi gerisinde kalmış bir asgari ücret nasıl kabul edilemez ise, onun da çok gerisinde kalmış bir emekli maaşı asla makul görülemez” dedi. Meclis’e AKP listelerinden giren Aksakal, “DSP olarak sadece bugün uygulanan ekonomi politikaları değil önceki dönemde de ortaya konulan uygulamaları en net şekilde eleştirmiş, doğru önermeleri de yapmıştık. Özellikle tarımsal üretimden uzaklaştırılan ülkemizin ivedilikle yeniden tarım ve hayvancılık başta olmak üzere kendi iç dinamikleriyle kalkınmanın yolunu açması gerektiğini anlata geldik” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ, ERBAKAN VE DESTİCİ DE KARŞI ÇIKMIŞTI

Cumhur İttifakı’nda çatlağa neden olan emekli maaş zammıyla ilgili ittifak ortaklarından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de daha önce emekliler için seyyanen zam çağrısında bulunmuş, “Emeklilerimize yapılan yüzde 25’lik maaş artışı, gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır. 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir” açıklamasını yapmıştı.

İttifak ortaklarından Yeniden Refah Partisi’nin Genel Başkanı Fatih Erbakan ise “Bu hayat pahalılığında emeklilerimizin yıl sonuna kadar bekleyecek durumu kalmamıştır” demiş, ittifaktan Meclis’e giremeyen Büyük Birlik Partisi’nin Genel Başkanı Mustafa Destici de seyyanen zam çağrısında bulunmuştu. Destici, “Memurlarımızın maaşına yapılan seyyanen 8 bin 77 lira emeklilerimizin maaşına da eklenmeli. En düşük emekli maaşının, asgari ücretin üzerinde olması gereklidir.” açıklamasında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise emeklilerle ilgili yıl sonunda yeniden bir değerlendirme yapacaklarını söylemişti.

(habererk.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.