Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın 24 Haziran seçimlerinden sonra söylemişti

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın 24 Haziran seçimlerinden sonra söylemişti
03.04.2019
A+
A-

Türkiye yerel seçimleri geride bırakırken İstanbul’da yaşanan ‘geçersiz oyların yeniden sayımı’ gündemdeki yerini koruyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın 24 Haziran seçimlerinden sonra yaptığı ‘sandıkta hile mümkün değildir’ açıklaması tartışmaların ardından en çok konuşulanlar arasına girdi.

AKP “Usulsüzlük var” diyerek sandıklarda şaibe olduğunu her fırsatta açıkladı. Fakat AKP’nin itirazlarının ardında 24 Haziran seçimlerinde Saray’dan yapılan açıklama bugün sosyal medyanın gündemine oturdu.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında yapılan açıklamada Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Türkiye’de seçim sistemi çok güçlü, açık ve şeffaftır. Sandıklarda tüm partilerin temsilcileri görev alır ve farklı siyasi partiler orada bulunduğu için sandıkta hile yapılması gerçekte mümkün değil” demişti.

KALIN NE DEMİŞTİ?

BBC’nin Newshour programına 24 Haziran seçimleriyle ilgili açıklama yapan Kalın, “Türkiye’de seçim sistemi çok güçlü, açık ve şeffaftır. Sandıklarda tüm partilerin temsilcileri görev alır ve farklı siyasi partiler orada bulunduğu için sandıkta hile yapılması gerçekte mümkün değil” dedi.

Kalın, “Oylamadan sonra, sayımlar başladığında da temsilciler orada, fiziksel olarak oradalar aslında ve her şey onun gözü önünde kayıtlara geçer. Bu bizim tüm seçimlerdeki uygulamamızdı” ifadesini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.