Cumhurbaşkanı Başdanışmanı görevinden alındı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı görevinden alındı
20.11.2021
A+
A-

İYİ Partili Durmuş Yılmaz’ın paylaşımı sonrası dikkatlerin kesildiği ve ‘gece 12’ çalışması nedeniyle erişim sıkıntısı yaşanan Resmi Gazete yayımlandı. Atama kararlarında kabine ve Merkez Bankası’na ilişkin karar yer almazken, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Altay Cengizer, görevinden alındı.

Eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz’ın “Bu gece bir şey olabilir, olduğu zaman da Türk lirasının üzerine nasıl daha fazla bir sıkıntının geleceğini görürsünüz” açıklamasının ardından gözler Resmi Gazete’ye çevrilmişti.

Ancak cuma gece yarısından itibaren Resmi Gazete’nin internet sitesine erişim sorunu yaşandı. Sayfaya ulaşmaya çalışanlar, sitede “Sayfada çalışma yapılmaktadır” hatasıyla karşılaştı. Gece 01.00’dan sonra erişime açılan Resmi Gazete’de kabine ve Merkez Bankası revizyonu ile döviz varlıkları konusunda bir düzenleme olmadığı görüldü.

Öte yandan Resmi Gazete’ye erişim sağlanamaması sosyal medyada gündem oldu. Twitter’da Resmi Gazete’ye ilişkin on binlerce paylaşım yapılırken, Ekşi Sözlük’te de Resmi Gazete gündemin birinci sırasına oturdu.

ATAMA KARARLARI

20 Kasım 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararları da yer aldı. Atama kararıyla Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) Türkiye Daimi Temsilciliği Özel Temsilcisi Ahmet Altay Cengizer, bu görevlerinden alındı.Ege Üniversitesi Rektörlüğüne Prof Dr. Necdet Budak, İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Küçük, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bekir Sami Yılbaş ve Uşak Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ekrem Savaş atandı.

Atama kararıyla Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) Türkiye Daimi Temsilciliği Özel Temsilcisi Ahmet Altay Cengizer, bu görevlerinden alındı.

UNESCO Türkiye Daimi Temsilciliği görevine de Prof. Dr. Gülnur Aybet atandı. Türkiye’nin Endonezya Büyükelçisi olarak Aşkın Asan görevlendirildi. Asan, AKP’den 23’üncü Dönem Ankara Milletvekili seçilmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.