Covid-19’dan ölen annelerini motosiklette taşıdılar

Covid-19’dan ölen annelerini motosiklette taşıdılar
29.04.2021
A+
A-

Koronavirüs salgının yeni merkez üssü olan ve 200 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği Hindistan’da ölen annelerine ambulans bulamadığı için motosiklette aralarına sıkıştırarak eve götüren oğul ve damat gündem oldu.

Yaklaşık 1,4 milyar nüfusa sahip olan Hindistan, koronavirüsü en tepe noktada yaşamaya devam ederken gerek ajanslara gerekse sosyal medyaya düşen fotoğraflar yürek burkmaya devam ediyor.

CANSIZ BEDENİ MOTOSİKLETLE TAŞINDI

Ülkede hastanelerde artık yer olmadığı gibi ölüleri taşımaya ambulans bile bulunamıyor. Şiddetli solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye kaldırılan ancak tıbbi yetersizlik nedeniyle tedavi göremeyen kadının cansız bedeni ambulans da bulunamayınca motosiklette taşındı. 50’li yaşlarında olduğu tahmin edilen kadın, oğluyla damadı arasında sıkıştırılıp dik durması sağlanarak 15 kilometre ötedeki köylerine taşındı. Bu an, Amerikan Bilim Adamları Federasyonu’nda görev yapan epidemiyolog Dr. Eric Feigl-Ding tarafından Twitter’da paylaşıldı.

”VİRÜSLE SAVAŞ DAHA YENİ BAŞLIYOR”

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı’nın küresel Covid-19 koordinatörü Gayle Smith, Hindistan’ın virüsle savaşının daha yeni başladığını söyledi ve ekledi: Hindistan hala Covid savaşının ‘ön ucunda.’ Bu henüz zirveye ulaşmadı.

TOPLAM ÖLÜ SAYISI 200 BİNİ AŞTI

Bununla birlikte Hindistan’ın Covid krizi, 3.293 yeni ölümle birlikte kötüleşmeye devam ediyor ve toplamda sayı 200 bini aştı. Ülkedeki vaka sayısı olan 360.960 ise günlerdir dünya rekoru seviyesinde.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.