Coşkunöz Metal’in küresel yolculuğu TURQUALITY ile sürecek

16.05.2022
A+
A-

Coşkunöz Metal Form, Türk ürünlerinin yurtdışında markalaşması ve Türk malı imajının yerleştirilmesi amacıyla T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen, ilk ve tek devlet destekli markalaşma programı olan TURQUALITY ana programına kabul edildi.

BURSA (İGFA) – Coşkunöz Metal Form, süresiz devlet teşvikinin verildiği bu ana program kapsamındaki 14 otomotiv yan sanayi markası arasında yerini alarak, global arenada markasının gelişimine önemli katkılar sağlama imkanına kavuştu.

T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen ve programa kabul edilen firmaların süresiz olarak faydalandığı TURQUALITY ana programında; markanın gelişimine yönelik kurumsal altyapı harcamaları ilk 5 yıl boyunca desteklenirken; hedef pazarlara yönelik reklam, fuar, sponsorluk, depolama gibi harcamalar da ülke başına 5 yıl süreyle destekleniyor.

Coşkunöz Metal Form’un TURQUALITY® programına katılması ile ilgili görüşlerini dile getiren Coşkunöz Metal Form Genel Müdürü Barış Murat Karaadak “Coşkunöz Metal Form, ‘Türk ürünlerinin yurtdışında markalaşması ve Türk malı imajının yerleştirilmesi’ kapsamında çok önemli bir teşvik programı olan TURQUALITY Destek Programı’na kabul edildiğini açıkladı.

Ana program olarak nitelendirilen bu teşvik programı ile yurtdışında markanın geliştirilmesine yönelik faaliyetlerin devlet desteğinin de etkisiyle daha yoğun ve efektif bir şekilde yürütüleceğini kaydeden Karaadak, “Pek çok itibarlı ve büyük markanın dahil olduğu ve süresiz devlet teşvikinin verildiği bu ana program; markamızın küresel ölçekteki gücünü ve potansiyelini tescil etmenin yanı sıra, global ayak izimizi artırma stratejimiz doğrultusunda önemli bir prestij ve katalizör unsuru olacaktır” dedi.

Karaadak, son 6 yıl içinde TURQUALITY ana programına kabul almaya hak kazanmış 2 otomotiv yan sanayii firmasından biri olmamızda ve bu programa dahil olan sayılı firma arasında yer almalarında emeği geçen herkese teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.